eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Serena Williams az év női sportolója az AP szavazásán

A teniszező Serena Williamset választották év női sportolójának az AP amerikai hírügynökség hagyományos szavazásán.

A 37 éves klasszis idén márciusban első gyermeke születése miatt 404 nap kihagyás után tért vissza a pályára, s Wimbledonban, valamint a US Openen is a döntőig menetelt, igaz, mindkét finálét elveszítette.

A 23-szoros egyéni Grand Slam-bajnok az amerikai újságírók körében rendezett voksoláson 98 szavazatot kapott, mögötte a dohai torna-világbajnokságon négy aranyérmet nyert Simone Biles 68 vokssal lett a második. A harmadik helyen a Notre Dame egyetem kosárlabdázója, Arike Ogunbowale végzett, ő az NCAA négyes döntőjében alkotott emlékezetes teljesítményt.

A legjobb öt közé került még a pojngcsangi téli olimpián a hódeszkások között félcsőben mindössze 17 évesen győztes Chloe Kim, illetve a tavalyi nyertes Katie Ledecky, aki ötször állt a dobogó tetején a Csendes-óceáni úszóbajnokságon.

Serena Williams 2002, 2009, 2013 és 2015 után ötödször érdemelte ki az elisermést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×