eur:
394.07
usd:
370.91
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
A góllövő Sallai Roland (b) és Kleinheisler László a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Sallai Roland: a hazáért harcoljon, aki válogatott

A sérüléssel bajlódó Bundesliga-játékos kiváló edzőnek tartja Marco Rossit, Dzsudzsák Balázs pedig szerinte még mindig erősítés a magyar labdarúgó-válogatottnak. Freiburgban vezér szeretne lenni a 21 éves futballista.

Hét bajnoki mérkőzésen van túl a Bundesligában a Freiburg 21 éves magyar szélsője, Sallai Roland, aki a Mainz elleni vereség alkalmával pályára lépve gólt szerzett, majd megsérült, két hétre kidőlt. A Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, nehéz időszakon van túl, lakást kellett keresnie, nyelvórákra is járt, így sok tennivalója volt a futball mellett is.

"Tetszik az itteni mentalitás, a nyílt őszinteség, hogy bármikor szembesítenek a hibáimmal. Ha építő jellegű a kritika, azt mindig örömmel fogadom, mert abból tanul az ember"

- adott hangot bizakodásának.

Nem tartja magát olyan játékosnak, aki elszalad a kihívások elől, ezért is igazolt Németországba Ciprusról a nyáron. Szerinte a fejlődése szempontjából Freiburgban van a legjobb helyen, idővel pedig vezéregyéniség akar lenni a most még a kiesés elkerülését célul kitűző csapatnál.

Edzőjével, Christian Streichhal jól kijön, mint Sallai fogalmaz, részletesen el tudja mondani a javítani valókat, és pozitívumokat is ki szokott emelni. "Őszinte a játékosokkal, csupán rajtunk áll, hogy mennyit hasznosítunk az intelmeiből" - tette hozzá az edzőközpontban napi hat órát töltő futballista.

Válogatottbeli posztriválisával, Dzsudzsák Balázzsal - mint mondja - régóta jó barátok, "nem mérgezi rivalizálás" a kapcsolatukat, és kimondja:

Dzsudzsák erősítés a magyar válogatottnak,

személyével és rutinjával is segíthet.

Hogy sérülés miatt nem állhat most a válogatott rendelkezésére, amiatt "a szíve szakad meg", de példaértékűnek tartja, ahogy "a kiváló szakember Marco Rossi" velük bánik; bárki bármilyen problémával fordulhat hozzá. "A játékosai felnéznek rá" - jellemezte karakterét Sallai Roland.

Az Észtország és Finnország ellen készülő válogatottnak azt üzeni, tegyék ki a szívüket a pályára, harcoljanak a hazáért és a címeres mezért, nyerjék vissza a közönség szeretetét.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×