eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Andorra la Vella, 2017. június 9.Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, miután a magyar válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett Andorrától a labdarúgó világbajnoki selejtező B csoportjában játszott Andorra-Magyarország mérkőzésen Andorra la Vellában 2017. június 9-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Még hallgat a stáb Dzsudzsák Balázs esti szerepeltetéséről

Az Európai Labdarúgó-szövetség által eltiltott szövetségi kapitány, Marco Rossi helyett honfitársa, a pályaedző Cosimo Inguscio dirigálja a magyar labdarúgó-válogatottat az észtek elleni esti Nemzetek Ligája-selejtezőn.

Ugyanolyan meccs lesz, mint a többi, de mégsem - fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjújában Cosimo Inguscio, a magyar labdarúgó-válogatott pályaedzője, aki az eltiltott kapitány, Marco Rossi helyett dirigál Észtország ellen este a Groupama Arénában.

"Azon már rég túlvagyunk, hogy Marco nem lehet velünk, aki azt hiszi, a mai napig ezen bosszankodunk, téved. Az utóbbi napokban igyekeztünk mindenre együtt felkészülni, de mert a szövetségi kapitány nem lehet a csapattal a 90 percben, nem kell nagy változásokra számítani"

- nyomatékosította az egyszeri tréner, hozzátéve, mindenki nyugodt a csapatnál.

Inguscio Marco Rossitól eltérően egy igen nyugodt ember hírében áll, de szerinte ez se nem előny, se nem hátrány, a döntéshozatalban egyébként ő is ugyanúgy részes, mint főnöke.

A Nemzetek Ligája-csoportban már csak a második hely elérésére esélyes válogatott a november két záró selejtezőn az olasz duó vezetésével két győzelemre készül - hazai pályán előbb csütörtök este Észtországot, majd a hétvégén Finnországot is verné. A második hely azért is lenne fontos, mert befolyással van az Eb-selejtezők decemberi sorsolása előtti besorolásra.

Az eddigi négy mérkőzésen szerzett 4 pontról elmondta, jóformán senkit nem lehet okolni, csak magukat,

ezért szenvedtek vereséget Finnországban és kapaszkodtak a döntetlenért Tallinnban is. De nyomást emiatt nem érez: "Mindenki ki akar menni a pályára, hogy megmutassa, ez a válogatott többre képes annál, amit eddig mutatott."

Szerda este még nem állt össze a kezdőcsapat a sérültlista miatt, arról pedig

a meccsig hallgat a stáb, hogy Dzsudzsák Balázs kezdőként vagy csereként kap szerepet.

Sejtelmesen annyit elárult, "méltó a csapatkapitányi karszalagra", ami rajta lesz, ha ő és a távollétében azt viselő Szalai Ádám is a pályán tartózkodik.

Az alapvető taktikai utasításokat már magyarul adja a játékosoknak

- 2012-től Kispesten dolgozott, majd Dunaszerdahelyre is követte Rossit a magyar bajnoki cím után.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×