eur:
394.02
usd:
364.82
bux:
65490.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Athén, 2018. október 12.Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya a Nemzetek Ligájában játszott Görögország - Magyarország mérkőzésen az athéni Szpírosz Lúisz Olimpiai Stadionban 2018. október 12-én. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Nyitókép: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Marco Rossi kétmeccses eltiltást kapott az UEFA-tól

A férfi A-válogatott szövetségi kapitányát az indoklás szerint azért büntette meg az európai szövetség fegyelmi bizottsága, mert a Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés alatt és után sportszerűtlen viselkedést tanúsított. Az olasz szakember a kétmeccses eltiltás ellenére csak az Észtország elleni mérkőzésen nem ülhet le a kispadra.

Az UEFA fegyelmi bizottsága először 3 mérkőzésre tiltotta el a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Az MLSZ kezdeményezésére azonban a testület szerdán személyesen hallgatta meg Marco Rossit, az eltiltás mértékét pedig háromról két mérkőzésre módosította, a második meccsre szóló eltiltás végrehajtását pedig egy évre felfüggesztette. A döntést a szövetségi kapitány és az MLSZ is tudomásul vette - olvasható a szövetség honlapján.

– Ahogy azt korábban is és a mai napon a bizottság tagjainak is elmondtam, őszintén sajnálom a történteket – nyilatkozta Marco Rossi. – Különösen azért, mert sosem állt szándékomban tiszteletlenül viselkedni a játékvezetőkkel szemben. Az érzelmeim, a szenvedélyem sokszor túlzottan el tud ragadni egy-egy mérkőzés alatt, és ez nem helyes dolog. Ezen mindenképp változtatni szeretnék a jövőben.

A felkészülési program változatlan marad: az edzéseket, foglalkozásokat Marco Rossi irányítja. A fegyelmi büntetés mindössze azt tiltja meg, hogy az Észtország elleni mérkőzés ideje alatt a kispadon helyet foglaljon, illetve a csapattal érintkezzen.

– A felkészülésünkön a mai döntés nem fog változtatni. A stábomban pedig maximálisan bízom, így a jövő csütörtöki mérkőzés ideje alatt, a távollétemben is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a csapat. Ugyanakkor a szurkolóinkat arra kérem, hogy minél többen jöjjenek el a Groupama Arenába, hogy az én kényszerű távollétemben ők minél többen és minél hangosabban biztassák, támogassák a csapatot – mondta a szövetségi kapitány.

Észtország ellen november 15-én 20:45-től, Finnország ellen pedig november 18-án 20:45-től játszik a férfi A-válogatott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×