eur:
396.12
usd:
368.52
bux:
69799.47
2024. június 19. szerda Gyárfás
Kleinheisler László (j) és a görög Dimitriosz Kurbelisz (b) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Kleinheisler: a 2016-os Eb óta nem játszunk jól

Önkritikus, de bizakodó hangú interjút adott a magyar válogatott közönségkedvenc középpályása, aki szerint a 2020-as Európa-bajnokságra Marco Rossi vezényletével kijuthat a nemzeti csapat.

Már kétszeres kazah bajnoknak mondhatja magát Kleinheisler László, a magyar válogatott futballistája úgy érzi, jó helyen van ott - egészen 2021-ig - a Ferencvárosnál töltött kölcsönidőszak alatt ugyanis nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, gólt sem lőtt.

A 24.hu-nak adott interjújában arról,

hogy miért nem tudott megmaradni a Bundesligában (Werder Bremen), sokat mondóan jelezte, "a legkisebb megingást hibát is megbünteti az ellenfél".

Az asztanai életről elmondta, menyasszonyával van kint, a focistákat mindenhol felismerik, és

"a szerb játékosok ott is összetartanak".

Úgy érzi, a pályán mutatott teljesítményével és a pozitív, egyenes, őszinte hozzáállásával vívta ki, hogy 33-ból 28 bajnokin pályára léphetett az elmúlt szezonban. "Annak ellenére, hogy Bundesliga-sztárcsapat keretéből érkeztem, nem voltam nagyképű. Mindig odafigyeltem és szó nélkül csináltam, amit mondott az edző."

Nyelvi problémák - akár Németországban - a kazahoknál is felmerülnek, a betűkészlet is más, ráadásul a kazah játékosok angolul sem beszélnek, ezért "activityzni" kénytelenek egymással az asztanai alkamlazottak.

Nyíltan beszélt az interjúban a magyar válogatottnál zajlott, közelmúltbeli kapitányváltásokról, -különbségekről is:

"Georges Leekens nem fektetett akkora hangsúlyt a taktika teljesen aprólékos begyakorlására, mint Marco Rossi vagy Bernd Storck. Az edzéseken nem gyakoroltuk személyre lebontva a pontos helyezkedést, hogyan tervezzük és hajtsuk végre a labdakihozatalokat például.

Marco Rossinál nagyon látszik a fejlődés, mert minden edzésen gyakoroljuk a szükséges taktikát;

jól meghatározott, leoktatott védekezési és támadási rend van.

A sok gyakorlás a pályán szervezettségben köszön vissza."

Kleinheisler válogatottbeli játékában a legtöbbet Gera Zoltánnak, Juhász Rolandnak és Király Gábornak köszönhet, de már - ismert - egyikükkel sem játszhat többé együtt címeres mezben. Az űrt "Szalai Ádám tölti be" most, Dzsudzsák Balázs hiányában.

Önkritikusan elmondta, a válogatott - noha megverte például tétmeccsen Görögországot is - "a 2016-os Eb óta nem játszott valami jól", olyan gólokat kapott és vereségeket szenvedett, amilyeneket nem szabad.

Ezzel együtt is lát esélyt arra, hogy jövőre, az Eb-selejtezőkön keresztül harcolja ki a kijutást a 2020-as kontinenstornára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×