INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

mösz

erdei zsolt

rácz félix

ökölvívás

ökölvívás

Erdei Zsolt profi világbajnok ökölvívó, a Magyar Horgászat Nagykövete beszél a Magyar Horgászkártyát bemutató budapesti sajtótájékoztatón 2018. augusztus 30-án. Szeptember 1-jétől lehet igényelni a Magyar Horgászkártyát. Az új plasztik alapú dokumentum jövő év január 1-től váltja ki a jelenlegi, papíralapú horgászigazolványt.

Erdei Zsolt kiborult: nem vagyok tolvaj, nem loptam el semmit

Infostart

Az aláírási jogától megfosztott bokszelnök áll a vizsgálatok elé a több mint 300 millió forintos adósságot hozó junior-vb után. Egy négy fős menedzsercsapat vezethette félre hónapokon át, de hibázhatott, hogy megbízott bennük. Az igazság kiderítése az ügyészség dolga lesz.

"Nem vagyok tolvaj! Nem loptam el semmit!" - fakadt ki az asztalt ütve Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség hét eleji elnökségi ülésén a Bors tudósítása szerint. Az ülésen, mint a lap írja, olyan információk kerültek terítékre, amelyek alapján Erdei elnök akár felelőssé is tehető.

A lap inkognitót kérő forrása szerint a korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai érmes ökölvívó akkor borult ki, amikor megtudta,

több elnökségi tag fel akarja jelenteni őt a rendőrségen. A forrás szerint Erdei ott követhette el a hibát, hogy egy négyfős csapat kezébe tette az idei junior-vb előkészítését, ám nem vette észre, hogy azok túlzott költekezésbe kezdtek.

"A titokzatos négyes megbízási szerződéssel dolgozott, és állítólag ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat nyújtott be a rendezési költségek elszámnolásáról" - fogalmazott az informátor.

Ismert,

több mint 300 millió forintos mínuszba került a szakszövetség a megrendezése során csillagászati összegre dráguló junior-vb után,

így az ügyészségnek kell kiderítenie, történt-e bűncselekmény. Az elnökségi ülésen részt vett könyvvizsgáló szerint hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség gyanúja is felvetődik. A forrás szerint

Erdei nem szándékosan akart kárt tenni a szövetségben, de többen kihasználták a naivságát,

ami alkalmatlanságára mutat.

Kedd este Erdei Zsolt hosszú Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy az ügyben vizsgálóbizottság is felállt a szakszövetségen belül. A sportvezető ebben jelzi, elfogadja a vizsgálódók döntését, de feltette a költői kérdést: kinek az érdeke a vizsgálat? Továbbra is számít mindenkinek a véleményére, de egyértelművé tette, nem fog "megfutamodni".

Korábban a Digisport tévének hosszabban nyilatkozva arról beszélt,

a vizsgálódásban érdekei lehetnek Rácz Félix profiboksz-menedzsernek is,

aki mindenképp be szeretne kerülni a szövetség döntéshozói közé, de nem Erdei segítségével. Az aláírási jogától már megfosztott Erdei elnök egyvalakit biztosan perel, ez pedig Rácz Félix.

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018