eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
Erdei Zsolt profi világbajnok ökölvívó, a Magyar Horgászat Nagykövete beszél a Magyar Horgászkártyát bemutató budapesti sajtótájékoztatón 2018. augusztus 30-án. Szeptember 1-jétől lehet igényelni a Magyar Horgászkártyát. Az új plasztik alapú dokumentum jövő év január 1-től váltja ki a jelenlegi, papíralapú horgászigazolványt.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Erdei Zsolt beperli Rácz Félixet

Zajlik a belső vizsgálat a százmilliós adósságban úszó Magyar Ökölvívó Szakszövetségnél, de az elnök szerint nem fordulhat elő, hogy az ő lemondásához vezessen a folyamat, a profi világban mozgó Ráczot viszont bíróságra viszi "hazugságaiért".

Rácz Félix profiboksz-guru a napokban éles szavakkal ment neki az amatőrszövetség elnökének Erdei Zsoltnak azok után, hogy százmilliós adósságban úsznak az amatőrök a budapesti junior-vb rendezése óta. Ennek szerinte legfőbb felelőse az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Madár, ezért mondjon le. Erdei a Digisport tévén péntek reggel adott hosszabb interjút.

"Nem barátom Rácz Félix"

- tette egyértelművé Erdei. Felidézte: már 2017 tavaszi elnökké válása után követeléseket támasztott felé Rácz, be akart jutni a profik képviselőjeként a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetésébe, ám ez nem volt lehetséges, mert a szövetségnek nem a profikkal kell foglalkozniuk. "Nekünk a fiatalokba kell fektetnünk, ahogy tettük ezt a junior-világbajnokság esetében is" - tért rá a sikamlós témára Erdei Zsolt.

"A szövetség senkinek semmilyen prémiumot nem ígért be"

- tette egyértelművé Erdei annak kapcsán, hogy a dobogón és más előkelő helyezéseken végzett versenyzők a sajtóban napvilágot látott hírek szerint nem kapták meg jogos jussukat. "Nem tudom, miről van szó,

a srácok az eredményességük után a minisztériumból fogják megkapni a jussukat, az ezüstérmes Orbán Adrián mintegy félmillió forintot"

- zárta le az ügy eme részét Erdei, hozzátéve: más kérdés, hogy ilyen esetekben azért a szakszövetségek is "bele szoktak nyúlni a zsebükbe". Azt azért kilátásba helyezte, hogy

Rácz Félixet bíróságra fogja vinni azért "a szemen szedett hazugságért", hogy a jutalom ígéretét a sajtóban elterjesztette.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség nehéz anyagi helyzetéről elmondta: néhány kisebb versenyt most ki kell venni a naptárból, és edzőtáborok is elmaradnak, viszont a magyar bajnokságokat megtartják. Az anyagi válságot az elnökséggel és a hattagú ellenőrző bizottsággal együtt maga ígéri megoldani.

"Nyilván az én felelősségem sem elhanyagolható, a szerződéseket nekem kellett aláírni.

De volt egy gazdasági és egy szervezési része a budapesti junior-világbajnokságnak, a folyamat végén pedig eluralkodott a kapkodás. Mi annak idején Győrbe terveztük a világbajnokságot, az oda leadott költségvetésünk megállta volna a helyét, nem lett volna szállítás, olcsóbb lett volna a szállás is. De Győr végül nem válaszolt a megkeresésekre, ekkor vetette fel Balogh Sándor elnökségi tag, hogy legyen a Duna Arénában" - írta le a történet hátterét Madár, aki szerint

ott követték el a hibát, hogy nem készült új költségvetés a budapesti helyszínkijelölés után.

Szerinte nem verte át őt szándékosan senki, ha történt visszaélés, akkor annak természetesen a végére kíván járni.

A belső vizsgálat október 24-én lezárul, ezt követően dől el, hogy merre tovább, de

Erdei Zsolt szerint az nem állhat elő, hogy neki le kell mondania.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×