eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin
Kovács Koko István olimpiai, amatőr és profi világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. -vel tartott bemutatón a Budapest Kongresszusi Központ parkolójában 2017. december 13-án. Az eseményen a segélyszervezet adományvonalát, a 1353-as telefonszámot megjelenítő installációt készítették el gumiabroncsokból.
Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Kovács István bejelentkezett a bokszelnöki székért

Egykori barátját és versenyzőtársát, Erdei Zsoltot alkalmatlannak nevezte a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetésére, ő viszont akár egy jó politikai kapcsolatokkal rendelkező elnök mellett, akár egyedül is belevágna a kialakult válsághelyzet kezelésébe.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség pénzügyi nehézségei és az Erdei Zsolt bokszelnök körül támadt konfliktusok közepette váratlan helyről jelentkezett valaki, aki átvágná a gordiuszi csomót, ő pedig nem más, mint az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok exbokszoló olimpiai, világ- és Európa-bajnok barátja, Kovács Koko István, aki a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt arról, akár át is venné az ökölvívó-elnökséget.

"Olyan emberre lenne szükség, aki konszolidálni tudná a helyzetet" - fogalmazott a hetilapnak Kovács, aki szerint ki kell mondani,

olyan helyzet állt elő a budapesti junior-vb után keletkezett adóssággal, amit állami szerepvállalás nélkül nem lehet kezelni.

Ebben az állapotban kellene egy olyan vezető, akinek megfelelő kapcsolatai vannak ehhez, de egy olyan emberre is szükség van, akinek semmi köze a pénzhez és a szakmából érkezik, "a sportágat elindítaná végre felfelé, aki határozott célokat tűzne ki, aki elszámoltatná a múlt bűneit és felmérné, hogy milyen nagy a lemaradás a nemzetközi mezőnytől. Odafigyelne az edzőképzésre, kialakítana egy egységes felkészülési rendszert.

Ez akár lehetnék én is"

- fogalmazott Koko.

Ha az általa említett és kívánatos első személy nem érkezne a sportágba, akkor maga vállalná az elnökséget, de nagyon szigorú feltételekhez kötné.

Bevallotta,

az elmúlt másfél évben alig beszélt Erdei Zsolttal, akinek az ígéretei nem is valósultak meg a szövetségben, ugyanakkor nem fogja Erdeit felelősnek nevezni a régi barátságukra tekintettel. "Majd az ügyészség nyomozása eldönti, mekkora szerepe van a csődben,

a közgyűlés pedig azt, hogy valóban bízik-e benne ezek után is" - fogalmazott a lapnak.

Kovács István leszögezte: Erdei nem volt alkalmas a szövetség vezetésére.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×