INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

vékássy bálint

mob

olimpia

kvalifikáció

Vékássy Bálint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára a MOB 100 nappal a phjongcshangi téli olimpia előtt címmel tartott budapesti sajtótájékoztatóján 2017. október 30-án.

Vékássy Bálint: nincsenek előre megnyert aranyak

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint minden eddiginél nehezebb lesz megszerezni az olimpiai kvótákat a következő nyári játékokra. Vékássy Bálint az InfoRádiónak azt mondta, a hagyományos magyar sikersportágak sem mehetnek biztosra.

„Különösen optimisták nem vagyunk, rendkívül nehéz lesz” – értékelte az olimpiai kvalifikációs esélyeket a főtitkár. Vékássy Bálint szerint az idei év küzdelmes volt. „Senki ne higgye, hogy vannak előre megnyert aranyak” – fogalmazott a sportvezető.

A vitorlázók már két sportolót – Érdi Máriát és Berecz Zsombort – kvalifikáltak is a tokiói világversenyre – emlékeztetett Vékássy Bálint, aki ugyanakkor hangsúlyozta: nem gondolja, hogy bármely más sportnál biztosak lehetünk akár az olimpiai sikerben, akár a kvalifikációban. „Kozák Danuta eredményének nyilván nagyon örülünk”, de

„a három megnyert aranyéremből kettő bizony hajszálon múlt”

– jegyezte meg a MOB főtitkára.

Vékássy Bálint arról is beszélt, hogy az új-zélandi versenyzők Magyarországon edzőtáboroztak. Mint mondta, bár az olimpiai filozófia szellemében a sportolóknak fontos a barátság, testvériség, emellett figyelniük kell az eredményesség fontosságára is. A szakember Wichmann Tamást hozta példának, aki annak idején fair play díjat kapott amiért a versenytársával edzett, azonban utóbbi nyerte a világversenyt.

Vékássy Bálint szerint a szövetségeknek kell tudatosnak lenniük, hiszen a megkeresés általában hozzájuk érkezik. „Igyekszünk erősíteni őket abban, hogy a potenciális ellenfeleknek nagyon kedvesen és nagyon udvariasan, de nyugodtan lehet nemet mondani."

Nyitókép: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018