INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

olimpia

tokió 2020

berecz zsombor

aarhus

finndingi

Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futamában a Rio de Janeiró-i Dicsőség Jachtkikötőben 2016. augusztus 11-én. Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, és összetettben feljött a harmadik helyre.

Megvan az első magyar olimpiai kvóta

Infostart / MTI

A finndingis Berecz Zsombor második helyen bejutott a tízhajós éremfutamba az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon.

Ezzel Berecz Zsombor megszerezte az első magyar kvótát a 2020-as tokiói olimpiára. Az eredmény azt is jelenti, hogy és a nemzetek rangsorában nyolcadiknál már nem lehet rosszabb az aarhusi vb-n.

A magyar versenyző a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint szerdán mindkét futamban kiválóan szerepelt, kétszer is hetedik lett, így összesítésben a hetedikről a második helyre lépett előre. A vb-n nyolc kvótát osztanak ki ebben a hajóosztályban, és mivel az éremfutamba bekerült tíz vitorlázó nyolc országból került ki - két-két holland és új-zélandi versenyző van a legjobbak között -, így

eldőlt, hogy megvan Magyarország első biztos helye a 2020-as nyári játékokra.

A 32 éves, 2016-ban Eb-ezüstérmes Berecz eddig három olimpián vett részt: 2008-ban Pekingben a 29., 2012-ben Londonban a 21. lett Laserben, míg 2016-ban Rióban a 12. helyen végzett Finndingiben.

A férfi 470-es mezőny szerdán szintén két futamot teljesített, a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros 19. és 21. hellyel 16.-ként fejezte be a világbajnokságot.

A duó kevéssel, három hellyel maradt le a kvótáról, a nemzetek között ugyanis a 11. helyen végzett.

A másik magyar egység, a Litkey Botond, Rácz Levente kettős az ezüstcsoportos futamokon már nem indult el, így a 63. helyen zárta a vb-t.

Kvótás helyen áll ugyanakkor Érdi Mária Laser Radialban. A szerdai egyetlen futamban ugyan 24. lett, de összesítésben így is előrelépett egyet és jelenleg a 14. Ebben a hajóosztályban 18 kvótát osztanak a vb-n.

Laser Standardban Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán szerdán ugyancsak egy futamot teljesített. Vadnai Benjamin a 38. helyen futott célba és a 32. helyen áll. Hátránya az első kvótás helytől 24 pont és hét nemzetek közötti helyezés. A tervezett tízből még egy futam van hátra, itt 14 olimpiai indulási helyet lehet megszerezni. Vadnai Jonatán 32. lett szerdán és összesítésben a 60.

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018