eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Kozák Danuta elsőként ér célba a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntőjében a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Kozák Danuta elárulta, veszélyben volt a visszatérése

Három világbajnoki aranyéremmel tért vissza szülés után Kozák Danuta, de az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó még abban a szkeptikus volt, hogy be tud-e kerülni a magyar csapatba, ráadásul sérülések is hátráltatták.

A portugáliai vb-n mindhárom 500 méteres kajakszámban aranyérmet nyert Kozák Danuta, alig 14 hónappal az után, hogy megszületett Zora lánya. Az ötszörös olimpiai bajnok sokáig nem hitt a nagy visszatérésben - derül ki az InfoRádiónak adott interjújából.

"Talán az első válogató volt az áttörés. Amikor elkezdtem a felkészülést az idei évre, tavaly augusztusban, tudtam, hogy nagyon hosszú szezon lesz, és nehéz lesz a visszatérés a szülés után. Nem is próbáltam magamra extra terheket tenni, hogy azt mondjam, világbajnok szeretnék lenni.

Csak tettem a dolgomat a magam ütemében, és közben mint kezdő anyuka és apuka próbáltunk megfelelni az egyéb extra feladatoknak is"

- mondta az Újpest versenyzője, akinek férje és edzője Somogyi Béla.

A visszatérés azonban azért sem volt könnyű, mert sok sérülés és betegség hátráltatta a felkészülését. Mint elárulta, a tavasszal összeszedett egy sérülést, amely egészen a második válogatóig befolyásolta az edzésmunkáját.

A derekában volt egy olyan izomfájdalom, amelytől nem tudott normálisan futni és készülni.

Hálás a kajak-kenu szövetségnek, a szakembereknek, akik a sérüléseit próbálták rendbe tenni, és sokszor a pihenőjüket feláldozva foglalkoztak vele.

"Köszönettel tartozom a szövetségnek és a klubomnak, az UTE-nek, mert támogatta, hogy a szülés után vissza tudjak térni, és megadtak mindent, ami a felkészülésemhez kell" - mondta a kajakkirálynő.

A visszatérés mérlege végül három vb-arany, két Eb-arany és egy Eb-ezüst, ám a szezon előtt nem is álmodott ilyen szereplésről.

"Szkeptikus voltam, még abban is, hogy sikerül-e kijutni a világversenyekre, főleg amikor halmoztam a sérüléseket. De életem egyik legjobb világbajnokságát zártam, három olimpiai számban tudtam aranyérmet nyerni a csapattársakkal. Nagyon elégedett lehetek.

Remélem, ez még csak a kezdet, és tudom majd még fokozni"

- mondta Kozák Danuta. A hét végi országos bajnokságon viszont hiába keresik a friss világbajnokot.

"A világbajnokságon letettem a lapátot idénre. Pár hétig nem gondolok a kajakozásra és az edzésekre, utána leülünk, és kitaláljuk, mikor is kezdjük újra" - mondta a közeljövő terveiről.

Az InfoRádió Víztükör című műsorának kedd esti adása részletesen foglalkozik a portugáliai kajak-kenu világbajnoksággal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-1
Euro 2024

ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-1

Első mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon, az ellenfél, Kölnben, Svájc. A csoport másik mérkőzésén a németek 5-1-re legyőzték a skótokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 15. 15:00
×
×
×
×