eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az aranyérmes magyar válogatott a női kézilabda junior-világbajnokság eredményhirdetésén a debreceni Főnix Csarnokban 2018. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kocsis Máté: minden idők legkiválóbb junior-vb-je volt a debreceni

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint a szervezés szempontjából is emlékezetes volt a szombaton véget ért viadal, amelyet a magyar válogatott megnyert.

"Szerettünk volna a szervezés szempontjából is emlékezetes világbajnokságot rendezni, talán mondhatjuk, ez is sikerült. A szervezőbizottság számára a mérce nem az utánpótlás-versenyek színvonalának való megfelelés volt, inkább a felnőtt világversenyekhez szerettünk volna közelíteni" - értékelt Kocsis Máté az MKSZ honlapján.

Az elnök hozzátette, a csapatok és a nemzetközi szövetség részéről is több olyan vélemény jutott el az MKSZ-hez, hogy minden idők legkiválóbb junior világbajnoksága volt a debreceni.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata hibátlan teljesítménnyel, mind a nyolc mérkőzését megnyerve lett világbajnok. Kocsis Máté emlékeztetett rá, hogy néhány nappal korábban a magyar leány serdülőválogatott megnyerte a nyílt Európa-bajnokságot. "Büszkék vagyunk mindkét együttesre.

Mindig is hittünk abban, hogy az a jó út a magyar utánpótlásban, amelyért évek óta dolgozik a szövetség és a szakma."

Kocsis Máté szerint a társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszerének (TAO) köszönhetően a lehetőségek kinyíltak, immár a serdülőktől a juniorokig a női szakágban mind a mennyiség, mind a minőség szempontjából megfelelőnek tűnő játékosanyaggal rendelkeznek a válogatottak.

Fontos azonban a folyamatos fejlődés és fejlesztés, ezért a legjobb utánpótláskorúak külön elitprogramba kerülnek - mondta az MKSZ elnöke.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×