eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Torino, 2018. július 16.Cristiano Ronaldo, a Juventus új játékosa előzetes orvosi vizsgálatra érkezik az olasz labdarúgóklub torinói stadionjába 2018. július 16-án. (MTI/AP/Luca Bruno)
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Cristiano Ronaldo történelmet akar írni

Nagyon koncentrált és motivált vagyok, hogy megmutassam az olasz szurkolóknak, top játékos vagyok - mondta a 33 éves világklasszis, amikor bemutatták a Juventusnál.

Azután, amit Manchesterben és Madridban tettem, a Juventusnál is nyomot akarok hagyni a történelemben - mondta a 33 esztendős Európa-bajnok támadó a Juventus torinói stadionjában, ahol rajongók ezrei várták. Az ötszörös aranylabdás 2009 óta szerepelt a Real Madridban, amellyel 16 trófeát nyert: a többi között négy Bajnokok Ligája-győzelmet, két-két bajnoki címet és spanyol Király Kupa-diadalt, valamint három klubvilágbajnoki sikert ünnepelhetett.

A királyi gárda színeiben 451 gólt szerzett 438 találkozón. Spanyolországi korszakát megelőzően a Manchester Uniteddel egyebek mellett egy-egy BL, FA Kupa és klub-vb, illetve három Premier League-diadalt aratott.

"Ez nem hátra-, hanem előrelépés. Ez egy győztes csapat, amely megnyerte a legutóbbi hét bajnokságot, s a közelmúltban kétszer is döntőt vívott a Bajnokok Ligájában. Remélem, elérjük a legmagasabb szintet is a Juventusszal"

- utalt a torinóiak 2015-ös és 2017-es fináléjára. Előbbin a Barcelona, utóbbin épp a Ronaldóval felálló Real Madrid múlta felül. Ronaldo pályafutása különleges pillanatának nevezte, amikor a Zebrák szurkolói állva tapsolták, miután az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, torinói mérkőzésén kétszer is betalált.

"Nagyon koncentrált és motivált vagyok, hogy megmutassam az olasz szurkolóknak, top játékos vagyok. Bár úgy vélem, nem kell bizonyítanom semmit, hisz a számok magukért beszélnek, de rendkívül ambiciózus vagyok, és szeretem a kihívásokat" - fogalmazott Cristiano Ronaldo.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×