eur:
389.61
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Manchester, 2018. március 24.Az argentin Angel Di Maria (j) és az olasz Marco Verratti az Argentína - Olaszország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Manchesterben 2018. március 23-án. Az argentin válogatott 2-0-re győzött. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: Peter Powell

Lionel Messi a Real Madrid edzőközpontjában bukkant fel

Ha a nyári labdarúgó-világbajnokságon, tegyük fel, Spanyolország-Argentína és Németország-Brazília elődöntőt rendeznének, senki sem kiáltana meglepetést. A házigazda orosz válogatott a szintén a legerősebbek közé tartozó franciával játszik. E három találkozó emelkedik ki a kedd 37 felkészülési mérkőzése közül.

A spanyol válogatott pénteken, a németek elleni, düsseldorfi mérkőzésen (1-1) a világbajnokságra tervezett védelemmel (De Gea – Carvajal, Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba) állt fel, ugyanakkor a középpályás- és a csatársorban Julen Lopetegui kísérletezett. Az egyetlen igazán biztos pillére Andrés Iniesta volt, akivel kapcsolatban a Marca azt írta hétfőn, hogy miután a világbajnokság után már aligha szerepel majd a válogatott, megkezdődött számára a visszaszámlálás, legfeljebb tíz meccset játszik majd a Furia Rojában.

Düsseldorf, 2018. március 24.
A német Thomas Müller (b2) gólt lő a Németország - Spanyolország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Düsseldorfban 2018. március 23-án. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
A német Thomas Müller (b2) gólt lő a Németország-Spanyolország barátságos labdarúgó-mérkőzésen. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Ronald Wittek)

A spanyol lapok korábban úgy vélték, kilenc-tíz hely biztos a spanyolok vb-tizenegyében, de Lopetegui Koke, Thiago és Saúl között még nem döntött, ki legyen az egyik középpályás. Busquets helye biztosnak tűnik, de ő nem játszott a németek ellen. Érdekes, hogy Diego Costa helyett Rodrigo, a Valencia brazilból spanyollá lett centere kezdett, ő szerezte a gólt. Túl azon, hogy a spanyolok vb-keretének legjobb két csatára brazil születésű lehet, figyelemre méltó a rokoni szál is: Rodrigo másod-unokatestvére az ugyancsak válogatott kerettag Thiago Alcantarának (és így öccsének, Rafinhának is, természetesen). Ismert, hogy Thiagónak és Rafinhának az édesapja világbajnok futballista volt, Mazinho néven. Ugyanakkor Rodrigo édesapja is játszott, Adalberto néven.

Az ellenfél, az argentin válogatott pénteken Lionel Messi, Paulo Dybala, Sergio Agüero és Javier Mascherano nélkül is simán megverte az olasz válogatottat. Messi húzódása sokat javult, hétfőn már edzett a Real Madrid (!) edzőközpontjában – ott gyakorolnak az argentinok. Jorge Sampaoli, a szövetségi kapitányuk gyakran ragadtatja magát zengzetes kijelentésekre. Most is tett egyet: „A világbajnokság egy pisztoly Messi fejénél.” Arra akart célozni, hogy az ötször is a világ legjobbjának választott szupersztár számára talán az oroszországi világbajnokság lesz az utolsó lehetőség, hogy nyerjen egy fontos címet a válogatottal. (Felnőtt szinten nem nyert még semmit, csak olimpiai bajnok.)

Manchester, 2018. március 24.
Az argentin Angel Di Maria (j) és az olasz Marco Verratti az Argentína - Olaszország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Manchesterben 2018. március 23-án. Az argentin válogatott 2-0-re győzött. (MTI/EPA/Peter Powell)
Az argentin Angel Di Maria és az olasz Marco Verratti az Argentína-Olaszország labdarúgó-mérkőzésen Manchesterben. Az argentin válogatott 2-0-re győzött. (MTI/EPA/Peter Powell)

Az argentin lapok az alábbi kezdő tizenegyet jósolják: Romero – Bustos, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Lo Celso, Mascherano, Banega – Messi, Higuaín, Pavon. Ha jó a névsor, Sampaoli hat helyen változtat a manchesteri mérkőzésen kezdő tizenegyhez képest, csupán Bustos, Otamendi, Tagliafico, Lo Celso és Higuaín maradna.

A német és a brazil válogatottrandevúján, a berlini Olimpiai Stadionban, a világbajnokságok történetének legeredményesebb két csapata játszik egymással. A dél-amerikaiak nagyon könnyen verték meg Moszkvában 3-0-ra a minden idők leggyengébb rendezője címre okkal aspiráló oroszokat. Ez lesz a két válogatott első meccse 2014 óta, amikor a brazíliai Mundial elődöntőjében a németek 7-1-re kiütötték a házigazdát. Mindazonáltal mindkét fél hangsúlyozta, annak az eredménynek, sőt az ott látottaknak semmi köze sincsen a mostani felkészülési találkozóhoz.

A brazilok az oroszok elleni siker után újabb igazolást keresnek arra, hogy Neymar nélkül is tudnak nyerni, képesek gólokat szerezni. Coutinho ebben kulcsszereplő lehet, a Barcelona játékosa új szerepkörben, a korábbiaknál kicsit hátrábbról indulva játszott Moszkvában. Tite tervezett csapata: Ederson – Daniel Alves, Miranda, Marquinhos, Marcelo – Paulinho, Fernandinho, Coutinho – Willian, Firmino, Douglas Costa. Thiago Silva és Casemiro pihenőt kap.

Joachim Löw kísérletezni akar továbbra is, a német sajtó által jósolt kezdő tizenegye aligha tekinthető a vb-re szánt tizenegynek: Leno – Kimmich, Boateng, Süle, Plattenhardt – Gündogan, Kroos – Draxler, Goretzka, Sane – Werner. Ugyanakkor jó példa arra, amit már a Konföderációs Kupán is megtapasztalhattunk: a németek második sora is rendkívül erős.

A franciák a kolumbiaiak elleni kudarc után ezúttal az oroszok ellen játszanak, Szentpéterváron. Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya „ébresztőnek” nevezte a pénteki vereséget. Elégedetlen volt Varane és Umtiti teljesítményével, ezért elképzelhető, hogy Észak Velencéjében majd Koscielny és Kimpembe alkotja majd a védelmet. Utóbbi még soha nem játszott a francia A-válogatottban.

A magyarországi sporttelevíziók közül a Sport1 adja a 20.45-kor kezdődő Németország–Brazília mérkőzést, az Anglia–Olaszország találkozó 21.00 órától a Sport2-n lesz látható. A Digisport1 közvetíti a Spanyolország–Argentína meccset, 21.30-tól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×