eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Különleges fejkendő készült muszlim sportolóknak

Hidzsábot, azaz női fejkendőt fejlesztett ki muszlim sportolóknak az egyik sportszergyártó cég.

Az amerikai vállalat tájékoztatása szerint egy évig tartott a fejlesztési folyamat, melyben többek között Zahra Lari, az Egyesült Arab Emírségek első női műkorcsolyázója is részt vett.

"El sem tudom hinni, hogy végre itt van" - örvendezett közösségi oldalán a 22 éves versenyző, aki a jövő évi, pjongcsangi téli olimpiára készül.

Az arcot szabadon hagyó, de a hajat, nyakat és vállakat elfedő sport-hidzsáb jövőre kerül a boltokba fekete, szürke és sötétkék színben.

Tavaly nyáron a vívó Ibtihaj Muhammad volt az első amerikai sportoló, aki kendőben szerepelt az olimpián, és a kardcsapat tagjaként bronzérmet nyert Rióban.

Októberben a jordániai U17-es női világbajnokságon viseltek először labdarúgók hidzsábot nemzetközi eseményen, miután a sportág nemzetközi szövetsége 2014-ben felfüggesztette a hajkendőre vonatkozó tilalmat.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség ugyanakkor nem engedélyezi tornáin a hidzsáb viselését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×