INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

muszlim

2021.03.08. 11:29

Véget ért Ferenc pápa történelmi látogatása Irakban

A katolikus egyház vezetője hétfő reggel felszállt egy Rómába tartó gépre, miután az utóbbi négy napban konfliktus sújtotta városokba látogatott, muszlim és keresztény vezetőkkel találkozott, és a békéről és a békés együttélésről prédikált.
2019.03.19. 11:16

Sok kérdést hagy maga után az ausztrál tömeggyilkos rémtette

Miközben Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök azt kérte: honfitársai soha ne ejtsék ki a szájukon a pénteken tömeggyilkosságot elkövető ausztrál férfi nevét, több ország biztonsági szolgálata nyomoz európai és ázsiai kapcsolatai után. Brenton Tarrant többek között Magyarországon is megfordult.
2018.05.31. 18:30

Engedi-e Németország a muszlimoknak a többnejűséget?

Németországban a törvény tiltja a többnejűséget. A menekültáradat azonban több kiskaput is nyitott a rendelkezésen, így a Berlinben élő muszlimok közel 30 százaléka több feleséggel él együtt. Igaz, őket nem a házasságkötő teremben adták össze, hanem a környékbeli imámok adtak áldást az egybekelésre. A téma most azért került az érdeklődés középpontjába, mert egy szíriai menekülttől házasságszédelgés miatt meg akarták vonni a német állampolgárságot.
2017.08.09. 17:34

Muszlimokkal kapcsolatos ügyeket vizsgálnak újra

Négyszáz olyan korábbi ügyet vizsgál meg újra a hamburgi rendőrség, amelyeknél muszlimok radikalizálódására utaló jelek vannak - írta a Hamburger Abendblatt című lap.
2017.03.02. 20:40

Világvallások: 2050-re minden 10. európai muzulmán vallású lesz

2010-ben a Föld lakosságának körülbelül 23 százaléka volt muszlim. A kereszténység után jelenleg az iszlám a világ második legnagyobb létszámú, egyben a leggyorsabban növekvő vallása – idézte az ATV a Pew Research Center legfrissebb elemzését.
2016.11.13. 08:22

Trump tudtával muszlim menekültek érkeznek Amerikába?

Az Egyesült Államok fogadja be azoknak a menedékkérőknek egy részét, akik Ausztráliába akartak menni, de jelenleg csendes-óceáni szigetországokban lévő táborokban vesztegelnek - jelentette be vasárnap az ausztrál miniszterelnök.
2016.09.08. 19:00

Sokasodnak a muszlim nők elleni támadások

A szlovák belügyminisztérium beismerte, hogy az országban egyre több alkalommal éri inzultus a muszlim nőket. A tárca egy sajtóhírre reagált, amely szerint egy 24 éves Pozsonyban élő szomáliai nőt másfél év alatt hatszor ért kisebb-nagyobb támadás amiatt, hogy fejkendőt visel.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018