eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Húsz év után az Eurokupa döntőjében a Ferencváros

Húsz év után az Eurokupa döntőjében a Ferencváros

A Ferencváros az elődöntő szombati visszavágóján szenzációs zárónegyedbeli, illetve kapusa, Vogel Soma nagyszerű teljesítményének köszönhetően 6-4-re legyőzte a montenegrói Jadran Carine együttesét, ezzel 17-16-os összesítéssel bejutott a férfi vízilabda Eurokupa fináléjába.

Az FTC húsz év elteltével játszhat ismét európai kupadöntőt, előzőleg az Eurokupa elődjének számító LEN Kupában alulmaradt az Újpesttel szemben.

Húsz év után az Eurokupa döntőjében a Ferencváros

Magyar csapat az elmúlt években nem jutott fináléba a nemzetközi porondon. A Honvéd 2004-es Euroliga-győzelme és a Szeged 2009-es LEN Kupa-sikere óta az európai kupákban nem szerzett trófeát magyar együttes.

Eurokupa, elődöntő, visszavágó:

FTC-PQS Waterpolo - Jadran Carine (montenegrói) 6-4 (1-1, 1-1, 1-2, 3-0)

-------------------------------------------------------------------------

a magyar csapat góldobói: Varga Dániel, Madaras 2-2, Mitrovic, Jansik 1-1

Továbbjutott: a Ferencváros, 17-16-os összesítéssel

Varga Zsolt, a zöld-fehérek vezetőedzője az év mérkőzésére készült, ennek érdekében például a héten a bajnoki címvédő Szolnokkal is "kétkapuzott" a gárda.

Mindkét oldalon kihagyott lehetőségekkel indult a találkozó, majd a Ferencváros szerezte meg a vezetést az olimpiai bajnok Varga Dániel révén. A negyed végén a zöld-fehérek elpuskázták az első előnyüket, ezt pedig büntette is a vendéggárda, igaz, Stefan Vidovic lövésénél Vogel Soma picit mellényúlt.

A második felvonást remekül megkoreografált vendég emberelőnyös találat nyitotta, majd hosszas gólcsend után a Ferencváros másik ötkarikás aranyérmese, a szerb Stefan Mitrovic távoli bombájával egyenlített. Fél perccel a nagyszünet előtt újabb hazai fór maradt ki.

A harmadik ráúszást követően megszerezte a vezetést a magyar csapat, Varga csodálatos csuklómozdulattal lőtte ki a bal felsőt. Ezután újabb hosszú vízi csata következett gól nélkül, majd a vendégek egy páros kiállítás végén némi szerencsével egyenlítettek. Két perccel a játékrész lejárta előtt a Ferencváros elrontott egy megúszást, az ellentámadásból pedig megpattanó lövéssel érkezett a negyedik Jadran-gól. A hazaiak a negyed végén ezúttal is emberelőnyben támadhattak, de a helyzet újfent kimaradt.

A zárónegyed elején Vogel védései tartották életben az FTC-reményeket, majd az ötödik emberelőnyét a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert révén már értékesítette a gárda. A következő támadásban is megkapta a fórt a Ferencváros, de Madaras lövését ezúttal hárította a vendégek kapusa. Úgy tűnt, a Jadran elkészült erejével, hiszen támadásban csak gyengécske próbálkozásokig jutott el, védekezését pedig Jansik Szilárd törte meg (5-4). Két perccel a vége előtt Vogel bravúrral védett egy vendég emberelőny utolsó pillanataiban, a túloldalon pedig Marko Cuk harcolt ki fórt, melynek lejárta után - már teljes létszámnál - Madaras szerzett gólt. Ezzel eldöntötte a párharcot, amely egy Vogel-védéssel ért véget.

A Ferencváros a fináléban a román Oradea és az olasz Verona összecsapásának győztesével találkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×