eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gyászszünet a hétvégi magyar bajnokikon a Chapecoense tragédiája miatt

Egyperces néma gyászszünettel kezdődnek a magyarországi hivatalos labdarúgó-mérkőzések a brazil Chapecoense csapatát szállító repülőgép tragédiájára emlékezve.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a hazai klubok, játékosok és szurkolók a hétvégi találkozók előtt egyperces néma főhajtással fejezik ki gyászukat, valamint együttérzésüket a tömegszerencsétlenség áldozatainak családjainak, hozzátartozóinak.

A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata helyi idő szerint hétfőn este zuhant le a Kolumbia északnyugati részén található El Gordo hegynél, La Unión település közelében, röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett leszállás előtt. Mielőtt az Avro RJ85 típusú gép eltűnt a radarok képernyőjéről, vészjelzést adott le az elektromos rendszer meghibásodása miatt. A kolumbiai polgári repülés vezetője azt mondta: a hatóságok nem zárják ki, hogy a repülőgépnek a lezuhanás előtt kifogyott az üzemanyaga, erről számolt be ugyanis a balesetet túlélő egyik légiutas-kísérő.

A zuhanást a gép hat utasa élte túl, 71-en meghaltak, köztük nem végleges adatok szerint a Copa Sudamericana döntőjére utazó együttes 19 játékosa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×