eur:
396.86
usd:
355.54
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Mostoha körülmények között edzenek a Vasas vízilabdázói

A Császár-Komjádi uszoda fedett része felújítás alatt áll, ezért a Vasas vízilabdacsapata a szabadtéri medencében edz, az utánpótlás együttesek pedig más helyszíneken gyakorolnak - mondta Steinmetz Ádám, a Vasas szakmai igazgató-helyettese. Hozzátette: a munkálatok akár novemberig is tarthatnak, addig minden meccsüket idegenben játszhatják.

"Az utóbbi időben elég bizonytalan információkat kaptunk arról, hogy a 2017-es vizes világbajnokságra felújított Komjádi fedett uszoda, ami egyébként állami tulajdonú létesítmény, de a Vasasnak hazai pálya, munkálatai miatt máshol kell edzenünk. Jelen pillanatban a felnőtt csapat a Császár nyitott medencéjében edz, az utánpótlás csapatok helyén. Ez egész évben nyitott medence, tehát egyre kellemetlenebb lesz. Az szintén kérdés, hogy meddig, október végéig biztos, de lehet, hogy december végéig is elhúzódnak a munkálatok. Az utánpótlás csapatok pedig a Szigeten, illetve a XIII. kerületben más medencékben kénytelenek edzeni" - mondta Steinmetz Ádám.

A Vasas vízilabda-csapatának szakmai igazgató-helyettese a felújításról azt mondta: "nem vagyok a téma szakembere, részben a gépészetet, részben állagmegóvási dolgokat kell csinálni, de pár évvel ezelőtt az uszoda egy ráncfelvarráson átesett, ezért bosszantó, hogy a saját bőrünkön is érezzük, hogy ez nem volt elég, megint hozzányúlnak. Ugyanígy éreznek és nehéz helyzetbe kerültek az úszók is."

"Nyitott medencében mostohábbak a körülmények a fedetthez képest, a szél fúj, a víz ugyan relatív meleg, de ha tíz fok alá csökken a hőmérséklet, előbb-utóbb ez be fog következni, főleg az esti órákban, akkor a vízpára miatt a látás is megnehezedik. Utánpótlás edzők tapasztalták már az elmúlt években, hogy sokszor a huszonöt méteres medence másik oldalán már nem is látják, hogy mi is történik. Nagyon remélem, hogy október közepére megoldják ezt a problémát" - emelte ki Steinmetz Ádám.

"Nemcsak az edzésekről van szó, hanem a versenyzésről is, a bajnokság el fog kezdődni hamarosan, nem tudjuk, hol lesznek a hazai mérkőzéseink. Megpróbáljuk a szövetség elnökségének jóváhagyásával a pályaválasztói jogainkat megcserélni, tehát amíg nem áll rendelkezésünkre a Komjádi fedett uszoda, addig a hazai mérkőzéseinket megcserélve végig idegenben játszunk" - hangsúlyozta a Vasas vízilabda-csapatának szakmai igazgató-helyettese.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

A közelmúltban társadalmi egyeztetésre került egy új rendelettervezet, amely jelentős változásokat hozhat a távhőrendszerek működésében Magyarországon. A rendelet célja a megújuló energiaforrások, mint a geotermia és a biomassza, nagyobb arányú bevonása a távhőtermelésbe, csökkentve ezzel a földgázfüggőséget és a költségeket. Az állami és önkormányzati intézményeket érintő hődíjak csökkentése mellett a távhőszolgáltatók nyereségrátájának növelése is szerepel az Energiaügyi Minisztérium terveiben, amely hozzájárulhat az új beruházások megvalósulásának elősegítéséhez – nyilatkozta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a távhőrendszereket érintő változtatásokról a Portfolio-nak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×