eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

NHL - Jagr megelőzte Espositót az örökrangsorban

Jaromir Jagr 718. góljával immár egyedül áll az örökranglista ötödik helyén az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A 43 éves cseh csatár új klubja, a Florida Panthers színeiben talált be a Detroit Red Wings elleni 3-1-es mérkőzésen, és ezzel megelőzte Phil Espositót. Jagr előtt a sorban már csak Wayne Gretzky (894 gól), Gordie Howe (801), Brett Hull (741) és Marcel Dionne (731) áll.

A floridai együttes jelenleg öt pont hátrányban van a rájátszást jelentő nyolcadik helytől. Az Ottawa Senators viszont kapaszkodik, sorozatban ötödször nyert, így már csak két pont választja el a most legyőzött Boston Bruinstól, amely a keleti főcsoport nyolcadik helyét birtokolja. A kanadai klub újonc kapusával, Andrew Hammonddal az utóbbi 13 mérkőzésen 25 pontot gyűjtött.

A Montreal Canadiens a tabella élére ugrott azt követően, hogy 4-0-ra verte a Carolina Hurricanest. Az olimpiai bajnok kapus, Carey Price idénybeli nyolcadik alkalommal nem kapott gólt, most pedig 31 védést mutatott be.

A Vancouver Canucks ugyan kikapott 6-2-re a Columbustól, ám így is két pont előnye van a nyugati kilencedik, azaz playoffot érő helyen tanyázó címvédő Los Angeles Kings előtt. A Winnipeg Jets ugyanígy két ponttal áll a Kings előtt, ezért volt fontos, hogy szétlövésben tudott nyerni az esélyesebb St. Louis Blues ellen.

A Colorado Avalanche sem adta még fel a rájátszásra vonatkozó reményeit, legyőzte az Arizonát, és hátránya így most hat pont a Philadelphiát legyőző, nyugati nyolcadik Calgary Flames mögött.

A Washington orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin kétszer volt eredményes a Minnesota Wild otthonában, már 47 találatnál jár, s toronymagasan vezeti a góllövőlistát.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-San Jose Sharks 1-4
Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes 4-0
Ottawa Senators-Boston Bruins 6-4
Florida Panthers-Detroit Red Wings 3-1
Minnesota Wild-Washington Capitals 2-3
Winnipeg Jets-St. Louis Blues 2-1, szétlövés után
Dallas Stars-Pittsburgh Penguins 2-1
Calgary Flames-Philadelphia Flyers 4-1
Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets 2-6
Arizona Coyotes-Colorado Avalanche 2-5

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×