eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Visszatér a Red Bull Air Race-sorozat Budapestre

Jövőre visszatér a Red Bull Air Race-sorozat Budapestre - számolt be az InfoRádiónak a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy a hétvégén zárult Formula-1-es világbajnokságban a Magyar Nagydíj volt a legizgalmasabb, és bízik benne, hogy jövőre még több nézője lesz a futamnak.

Ha a teljes Formula-1-es szezont nézzük, akkor egy nagyon nehéz szezon volt - mondta az InfoRádiónak Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Kiemelte: egy sajnálatos baleset is történt, és ezen kívül rengeteg dolog nehezítette a Formula-1-es versenyeket, így például az új motorok nagy kihívás elé állították a szállítókat, illetve a csapatokat. "Ennek ellenére azt gondolom, hogy a mi futamunk tényleg nagyon izgalmas és érdekes volt, a világbajnokságot tekintve pedig a Mercedesek csatája érdekes volt, a többi csapat nem nagyon tudott labdába rúgni" - tette hozzá.

Gyulay Zsolt úgy fogalmazott, a vártnál jobb szezont zárt a Hungaroring, hiszen "bejött mellénk az Osztrák Nagydíj, féltünk tőle, hogy nagyon visszaesik a nézőszám, hiszen az osztrák vendégeket el fogjuk veszíteni. Ennek ellenére a vártnál jobban teljesített a jegyeladás és bízunk benne, hogy jövőre még jobb lesz, hiszen az osztrák nagydíjat megszokják, nem lesz olyan nagy újdonság, mint idén" - mondta.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója arról is beszélt, hogy szinte teljesen látszik a jövő évi versenynaptár. "Jövőre azzal is bővül a Hungaroring repertoárja, hogy nemcsak a kerítésen belül, hanem kívül is rendezünk, méghozzá a Red Bull Air Race-t, hiszen 2015-től 2017-ig Budapest ad otthont ennek a világeseménynek, amely a Formula-1-hez hasonló utazó cirkusz". Hozzátette, a felmérések alapján legalább annyi turistával számolhatnak, mint a Formula-1-es versenyen.

"Nagyon nagy eredménynek tartom, hogy 2015-16-17-ben rendezni fogunk Red Bull Air Race világbajnoki futamot. 2015-ben már fix dátuma van, július 5-e".

Arról is beszélt, hogy jövőre is rendeznek majd a többi között túraautó világbajnoki (WTCC) futamot, illetve lesz kamionos Európa-bajnoki futam is. A Formula-1-es Magyar Nagydíj jövőre három héttel a Red Bull Air Race-futam után, július 26-án lesz.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×