eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mikor kaphatják meg a kiemelt sportágak a többlettámogatást?

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint Orbán Viktor miniszterelnök ígéretének megfelelően a kiemelt olimpiai sportágak az idén megkapják a többlettámogatást, amelyre 15 milliárdos állami forrás lesz, s az összegek a MOB várakozásai szerint áprilisban vagy májusban érkezhetnek meg a szövetségekhez.

Szabó Bence hétfőn, a Digisport televízió Reggeli Start című műsorában beszélt erről, hozzátéve, hogy a pénz megérkezéséig biztosított alaptámogatások csúszásai esetén a MOB előleget ad a sportági szövetségeknek.

A műsorban Tóth Tamás, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke azt mondta, ha február 15-ig nem jutnak hozzá az ígért többletforrásokhoz, akkor az idén nem tudják versenyeztetni a válogatott csapataikat.

"A röplabda bekerülése - az olimpia után - a kiemelten támogatott sportágak közé a szövetség ügyes lobbizásának köszönhető, nem pedig az eredményeinek - reagált az MRSZ elnöke által elmondottakra Szabó Bence. - A MOB által megnevezett tíz nyári és egy téli sportág között éppen ezért még nem szerepelt a röplabda."

A MOB főtitkára hozzátette, a röplabdaszövetség védelmében ugyanakkor elmondható, hogy a látvány-csapatsportágak közül, amelyek társasági adókedvezményből (TAO) igényelhetnek támogatást, kimaradt, azaz a sportág "mostohagyereknek" tekinthető.

"Agilis a vezetés náluk, az elnökük előremenekül, szerintem néha kicsit túl gyorsan is" - mondta még Szabó Bence, s jelezte, a beígért állami támogatás most készülő részletezésében szerepel a röplabda, de a szövetség által megjelölt február 15-i határidőig legfeljebb az alaptámogatásuk érkezhet meg, a többletpénz biztosan nem.

A kormány tavaly októberben jelentette be, hogy 2013-ban 14 sportági szakszövetség részesül majd közvetlen állami támogatásban, az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás ugyanis nem jut hozzá TAO-ból befolyó összegekhez.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×