eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tiszeker: Sok meglepetés várható Londonban

Minden korábbinál magasabb színvonalú teljesítményre számít a londoni laboratóriumtól a Magyar Antidopping Csoport vezetője. Tiszeker Ágnes az InfoRádió Aréna című műsorában arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyes olimpiai játékok után nyolc évig egyetlen tiltott szert használó sportoló sem lehet nyugodt.

A londoni a világ egyik vezető doppingellenőrző laboratóriuma, amelynek a géndopping az egyik kutatási terület - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Antidopping Csoport vezetője, aki ezért minden korábbinál magasabb színvonalú teljesítményre számít a labortól.

Tiszeker Ágnes kifejtette: a WADA, a londoni labor és az egyik vezető gyógyszercég együttműködési megállapodást kötött. Ennek részeként egy új, modern labort építettek, a legmagasabb szintű analitikai eszközökkel, valamint óriási előnyt jelent, hogy így hozzáférnek a cég kutatási anyagaihoz, gyógyszerfejlesztéseihez - tette hozzá.

Egészen kicsi mennyiséget is ki tudnak majd mutatni, olyan szereket is, amikről nem is gondolják a sportolók, és ez sok meglepetést fog okozni - emelte ki a szakértő.

Soha nem lehet biztonságban a sportoló - közölte Tiszeker Ágnes, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy nem elég megúszni az olimpiai vizsgálatot, mert a mintákat nyolc évig tárolják és újravizsgálják. A közelmúltban az athéni minták között is találtak újabb pozitív eseteket - tette hozzá.

Ha valaki a közvetlenül a döntő után levett mintával nem bukik meg, az nem azt jelenti, hogy soha nem is fog nyolc év alatt. Már egy esztendő alatt rengeteget fejlődik a technika és az analitika, így nyolc évig egyik versenyző sem lehet biztonságban - fejtette ki.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×