eur:
392.53
usd:
365.93
bux:
66780.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Roy Hodgson az angol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya

Hat héttel az Európa-bajnokság rajtja előtt Roy Hodgsont nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányi posztjára az Angol Labdarúgó Szövetség (FA). A szakember négy évre szóló szerződést kötött.

Hodgson a Gera Zoltánt és Fülöp Mártont is foglalkoztató West Bromwich Albion vezetőedzője, s a megállapodás szerint a szezon végéig marad klubjánál, majd május 13-án kezdi meg a munkát a nemzeti együttes élén.

Korábban a Tottenham Hotspurt irányító Harry Redknappet tartották a legesélyesebbnek az olasz Fabio Capello februári távozása után megüresedett posztra, az FA azonban végül mégis Hodgson mellett döntött, aki 36 éves edzői pályafutása alatt két országban, három csapattal összesen nyolc bajnoki címet szerzett, és korábban Svájc, Finnország, valamint az Egyesült Arab Emírségek szövetségi kapitánya is volt.

A 64 éves tréner klubszinten korábban Anglia mellett Svédországban, Dániában, Norvégiában, Svájcban és Olaszországban dolgozott, utóbbi országban kétszer az Internazionale kispadján is ült.

Az angol nemzeti együttes szövetségi kapitányi posztja azután üresedett meg, hogy Capello február 8-án lemondott, mivel vitába keveredett a szövetséggel azt követően, hogy az megfosztotta állítólagos rasszista kijelentései miatt John Terryt a válogatott csapatkapitányi tisztségétől.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×