eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Portugália megszenvedett az Eb-ért - videó

Kialakult a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság mezőnye. A pótselejtezőről Portugália, Írország, Horvátország és Csehország jutott ki a tornára.

Ahogy a 2010-es vb esetén, úgy az Eb-részvételért rendezett pótselejtező során is a portugál válogatott bizonyult jobbnak Bosznia-Hercegovinánál. Az idegenbeli döntetlent követően a lisszaboni visszavágón 6-2-re győztek Cristiano Ronaldóék. Az aranylabdás sztár mellett Helder Postiga is duplázptt a meccset emberhátrányban befejező bosnyákok ellen.

A többi párosításban már az első mérkőzésen eldőlt, hogy melyik válogatott jut tovább. A csehek  Montenegróban is győzni tudtak 1-0-ra, míg a horvátoknak és az íreknek a döntetlen is Eb-részvételt ért.

Eb-pótselejtezők, visszavágók:
Portugália - Bosznia-Hercegovina 6-2 (2-1)
gól: C. Ronaldo (8., 53.), Nani (24.), Postiga (72., 82.), Veloso (80.), illetve Misimovic (41., 11-esből), Spahic (65.)
piros lap: Lulic (54., Bosznia-Hercegovina)
Kijutott az Eb-re: Portugália 6-2-es összesítéssel

Írország-Észtország 1-1 (1-0)
gól: Ward (32.), illetve Vassziljev (57.)
Kijutott az Eb-re: Írország 5-1-es összesítéssel

Horvátország-Törökország 0-0
Kijutott az Eb-re: Horvátország 3-0-s összesítéssel

Montenegró-Csehország 0-1 (0-1)
gól: Jiracek (81.)
Kijutott az Eb-re: Csehország kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel

Lengyelország (rendező), Ukrajna (rendező), Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Anglia, Görögország, Oroszország, Svédország, Dánia, Franciaország, Horvátország, Írország, Csehország, Portugália

A sorsolást december 2-án 18 órától tartják Kijevben

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink szombaton

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink szombaton

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×