eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Töröcskei István a sakkszövetség elnökjelöltje

Töröcskei István, a Széchenyi Bank elnöke, a MAVIR Zrt. igazgatóságának elnöke elvállalta a Magyar Sakk Szövetség (MSSZ) elnöki posztjára történő jelölését.

Töröcskei István "közismert érdeklődése és kötődése a média világához (a Hír TV, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egyik tulajdonosa) elősegítheti új kommunikációs csatornák megnyitásával a sakk iránti érdeklődés jelentős növekedését és ezen keresztül a szponzorok támogatását" - áll az MSSZ-nek a közleményében.

Az elnökjelölt a "magyar sakksport kimagasló hagyományos értékeit megőrizve kívánja biztosítani azt, hogy a sakkozás továbbra is sikereket hozzon Magyarország számára, ennek érdekében a sakksport egyesületi háttere országszerte erősödjön, a magyar sakkozás legyen a megbecsült nemzeti értékeink egyike. Fontosnak tartja, hogy a sakk épüljön be a fiatalok mindennapos tevékenységébe, segítse elő szellemi és kulturális fejlődésüket. A magyar sakksport és az MSSZ megújulása érdekében fel kívánja használni széleskörű menedzseri tapasztalatait, a nemzetközi pénzvilágban, valamint a Magyarországon kialakult kormányzati és társadalmi kapcsolatait" - olvasható a szövetség tájékoztatójában.

Kunos Péter, az MSSZ elnöke tavaly év végén jelentette be, hogy nem tölti ki 2013-ig szóló mandátumát, s 2011 elején távozik a szövetség éléről.

Töröcskei István mellett Seszták Miklós, a KDNP alelnöke szintén jelölt az elnöki posztra. Az elnökválasztásra szombaton kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×