eur:
388.37
usd:
360.29
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Beckham kiejtené kedvenc csapatát a BL-ből

Európa legeredményesebb futballcsapatai közül három - Real Madrid, Manchester United, Milan - is pályára lép a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek szerdai visszavágós programjában. A tavalyi döntős angol alakulat előnyből várja a Milant, míg a királyi gárdának egy gólos hátrányt kell ledolgoznia, hogy megszakítson egy 6 éve húzódó sorozatot.

A Lyon 1-0-s előnye nem tűnik túl magabiztosnak a Real Madrid ellenében, ugyanakkor a spanyol együttes védelme is "garantálni" szokta a gólt, vagyis ha a vendégek a Santiago Bernabéu Stadionban akár csak egyszer is eredményesek lesznek, jó eséllyel tovább is lépnek ebből a párból.

A Lyon 2006-ban volt utoljára negyeddöntős, miközben a Real a dicső múlttól egyre "távolodva" esztendők óta eredménytelenül téblábol az európai kupaporondon: 2004 volt az utolsó év, amikor beverekedte magát a legjobb nyolc csapat társaságába. A Manchester Unitedtől szerződtetett új sztár, a portugál Cristiano Ronaldo szerint eljött az idő a Real egykor volt sikereinek a megismétlésére, s ehhez az út a Lyon kiverésén át vezet.

"Nagy csalódást jelentene, ha nem lépnénk túl az Olympique-on, s egymás után hatodszor is elérhetetlenné válna a negyeddöntő. Ám meggyőződésem, hogy saját szurkolóink előtt ez nem történhet meg, és mi jutunk tovább" - mondta Ronaldo.

Hasonló szellemben nyilatkozott a klubelnök, Florentino Pérez is, akinek szavai egyúttal Manuel Pellegrininek, a chilei vezetőedzőnek is szóltak: "Rendkívül elégedetlen lennék, ha búcsúznánk megint, de jómagam biztos vagyok benne, hogy ez nem eshet meg velünk. A Real legfőbb célja csakis a BL megnyerése lehet. Klubunk DNS-ébe bele van kódolva az a szó, hogy Európa..."

Rooney harcra kész

A másik szerdai összecsapáson a Milanra nehéz feladat vár: az olasz együttesnek a hazai 3-2-es vereség után az Old Traffordon, a Manchester United otthonában kell nyernie két góllal, hogy továbbjusson. Az angol csapat legutóbbi 24 hazai Bajnokok Ligája-meccséből csupán egyetlenegyet veszített el, így a statisztika nem a vendégek mellett szól.

Ugyanakkor nem nevezhető eldőltnek a párharc, mert a San Siróban az olasz együttes a vereség dacára remek támadásokban is testet öltő, csupa szív játékkal rukkolt elő, s a mérkőzés finisében - némi szerencsével és nagyobb összpontosítással - akár több gólt is szerezhetett volna. A Milanba visszatérhet Pato, aki sérülése miatt több meccset kihagyott, de várhatóan csak a kispadon kezd, elől a Ronaldinho, Huntelaar, Boriello hármas rohamozhat.

A manchesterieknél jó az esély a legnagyobb sztár, Wayne Rooney felépülésére, ugyanakkor Wes Brown talpcsonttörés, míg Michael Carrick eltiltás miatt hiányzik.

David Beckham, az olaszokat erősítő korábbi manchesteri angol labdarúgó most először játszhat volt együttese ellen egykori sikerei színhelyén. A 34 éves futballista most először kívánja azt, hogy korábbi csapata kapjon ki.

"Mióta az eszemet tudom, most szeretném először, hogy kapjon ki imádott csapatom. Nagyon érdekes lesz ellene futballozni. Mindenképpen nagyon feldobottan fogok játszani, hiszen ha valaki, én pontosan tudom, mit jelent az Old Traffordon focizni. Óriási élmény lesz, hiszen hét esztendő után térek vissza a manchesteri stadionba" - mondta a középpályás.

"Ha a United képes volt 3-2-re legyűrni minket vendégként, mért ne nyerhetnénk most meg mi 2-0-ra az Old Traffordon?" - vélekedett Leonardo, a milánóiak brazil vezetőedzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, adót fizetnek, lakbért, rezsit és tandíjat, mindeközben próbálnak megtakarítani, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. Ez nem meglepő, mert a gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, a család idősebb tagjai pedig nem tudják érthetően átadni ezt a tudást, vagy akár ők maguk sincsenek tisztában alapvető gazdasági és pénzügyi fogalmakkal. A GEN Z Fest-en, május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×