eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A magyar fiataloktól hangos Amerika

Két neves amerikai médium, a CNN és a Sports Illustrated is kiemelten foglalkozik az egyiptomi világbajnokságon elődöntőbe jutott magyar junior labdarúgó-válogatottal.

A CNN honlapján drámainak nevezte a pénteki, olaszok elleni elődöntőt. Tudósításukban megjegyzik, Koman Vladimir pompás passzokkal szolgálta ki Németh Krisztiánt, aki higgadtan használta ki a ziccereket.

A Sports Illustrated azt emelte ki, hogy a Hondurastól elszenvedett megalázó különbségű vereség után talpra állt a magyar együttes, és már csak egy sikerre van a döntőtől - köszönhetően nagyrészt a két Liverpool-játékosnak, Gulácsi Péternek és Németh Krisztiánnak. A sportmagazin honlapján azt írja, a magyar U20-as válogatott korábban egyszer sem élte túl a csoportkört, ám most a négy meccsen szerzett 11 góllal már az elődöntőben jár Egervári Sándor edző alakulata.

A Sports Illustrated közli a magyar kapus, Gulácsi Péter nyilatkozatát is. A magyar hálóőr elismerte, az, hogy kikaptak Hondurastól, még jót is tett a válogatottnak.

"Mentálisan erősebbek vagyunk most. Már bebizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk annál, ahogy az első meccsen játszottunk. Az első meccs után leültünk az edzőkkel, elemeztük a hibákat, és megpróbáltuk kijavítani azokat. Talán túl idegesek voltunk az első meccs előtt, nem tudtuk, mire számítsunk. A 3-0-s vereség sokk volt" - mondta Gulácsi Péter.

A cikkben kiemelik, a kapus és Németh Krisztián az együttes meghatározó játékosai, de hozzáteszik, Koman Vladimir finom passzai is több gól eredményeztek már. Az AEK Athénnak kölcsönadott csatár azt mondta, szervezettebbé vált az együttes, a csapatszellem is kiváló, és a védelem is stabil.

Megemlítik azt is, hogy mivel a nagyválogatottnak már nincs esélye kijutni vb-re, a 20 éven aluli együttes sikere reményt adhat a régóta gyötrődő magyar drukkereknek.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×