eur:
400.13
usd:
367.51
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Ki megy ma? - átigazolási pletykák a focivilágban

A Milan leigazolná Victor Valdest és Samuel Eto'ót, az Inter pedig a Chelsea két játékosát szerződtetné. A Real Madrid angol kluboknak ajánlgatja kilenc játékosát, és közben Karim Benzemát venné meg. Továbbra sem dőlt el Carlos Tévez és David Villa sorsa. Az Inforadio.hu rendszeresen beszámol a legfrissebb átigazolásokról és pletykákról, így elsőként tudhatja meg, kedvenc csapata kikkel erősítene.

Anglia

Angliábana legtöbb lap Carlos Tévez sorsával foglalkozik. Az argentin csatár megszerzéséért harcba szállt a Chelsea is, a Kékek edzője, Carlo Ancelotti telefonon győzködte a játékost. A Manchester City heti 140 ezer fontos fizetést sem sajnálna megadni Téveznek, akiért a Liverpool is érdeklődik, de sokallják a 26 millió fontos árat.

A Vörösök közel vannak az angol válogatott jobbhátvéd, Glen Johnson megszerzéséhez a The Sun szerint. A Portsmouth 19,5 millió fontot kér a játékosért, ezt az összeget a Liverpool részben Alvaro Arbeloa eladásából teremtené elő, akiért a Real Madrid 8 milliót kínál.

A Liverpool sztárja, Fernando Torres azzal fordult klubja vezetőihez, hogy szerezzék meg válogatottbeli csatártársát, David Villát. A Valencia támadója a nyári átigazolási szezon egyik legkeresettebbje, kegyeit a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea és a Manchester United is keresi.

A Manchester City védelmét próbálja megerősíteni, kiszemeltjei között van Joleon Lescott (Everton) és Matthew Upson (West Ham).

A Tottenham mindent megtesz az elmúlt idény felfedezettje, Ashley Young megszerzéséért. A londoniak hajlandóak válogatott két játékost, David Bentley-t és Jermaine Jenast átadni az Aston Villának az ifjú szélsőért.

A Real Madrid az angol kluboknak ajánlgatja kilenc, feleslegessé váló játékosát, akiknek eladásából finanszírozhatják Kaká és Cristiano Ronaldo megszerzését. A kegyvesztetté válók névsora: Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Royston Drenthe, Javier Saviola, Gabriel Heinze és Mahamadou Diarra. Közülük a Sun szerint Van Nistelrooyt, míg a Marca szerint Heinzét, Huntelaart és Robbent a Tottenham vinné.

Spanyolország

A spanyol sajtó szerint a Real Madrid beletörődve abba, hogy sem David Villa, sem Franck Ribéry nem érkezik, figyelmét Diego Forlan (Atlético Madrid), Karim Benzema (Lyon) és Florent Malouda (Chelsea) felé fordítja.

A bajnok és BL-győztes Barcelona is váratlan húzásra készül: a Sport című lap szerint Robinhóért készülnek ajánlatot tenni, kihasználva azt, hogy a brazil játékos Manchester Cityvel kötött szerződésében van egy pont, amely szerint távozhat, ha az együttes lemarad a BL-ről.Olaszország

Giuseppe Rossi hétfői kiváló játékán felbuzdulva több olasz nagy csapat is leigazolná a 22 éves válogatott játékost. Először a Genoa próbálta felvenni a kapcsolatot a csatár ügynökével, azonban a Milan és a Juventus is beállt a kérők közé.

A Milan egyszerre igazolná le Samuel Eto'ót és Victor Valdest a Barcelonától. A katalán Sport című lap tudni véli, hogy a következő napokban Ernesto Bronzetti Barcelonában fog tartózkodni a két játékos szerződtetése ügyében. A Milan nagyon közel áll Edin Dzeko leigazolásához is, azonban ha a Wolfsburg mégsem kívánná eladni a bosnyák támadót, akkor a Milan a kameruni csatár felé fordul, akinek 2010-ben jár le a szerződése, ahogy Valdesnek is. A játékosok és a Barcelona álláspontja nagyon távol áll a szerződés-hosszabbítás tekintetében, így nagy valószínűség szerint a klub megválik tőlük.

José Mourinho, az Inter edzője továbbra is két játékost szeretne még igazolni a nyáron, ők pedig régi ismerősei, Deco és Ricardo Carvalho. A klub elnöke, Massimo Moratti közben a Real Madridnál próbál szerencsét, a 25 éves Wesley Sneijderért utazik. A Maicon-ügynek is meglett a következménye, a brazil kivásárlási árát Moratti 40 millió euróban jelölte ki, de amennyiben a Real Madrid valóban szeretné őt, akkor megelégedne a vezetőség Sneijderrel és 20 millióval is. A PSG és a Lyon vinné Patrick Vieirát, Pascal Obinnaért a Napoli, az Everton és a Monaco jelentkezett be, még Ricardo Quaresmát a Sporting venné kölcsönbe.

Az Internél Mourinhótól kevés lehetőséget kapott Luis Antonio Jimenez, akit így számos egyesület vinne - a lista a teljesség igénye nélkül: Parma, Roma, Lazio, Villarreal, Arsenal, Tottenham és West Ham. Ezek közül talán a legutóbbi, Gianfranco Zola klubja lehet a befutó.

A szintén kegyvesztetté váló Julio Cruzt a Panathinaikosz szerződtetné, mivel a görögök tudnák állni a játékos 2,5 millió eurós évi bérét, mások már nem igen adnának érte ennyit.

A Juventusnál a legnagyobb hír, hogy David Trezeguet ügynöke közölte: a francia nem eladó, és különben sem akarja elhagyni Torinót. Ehhez képest az olasz sajtó napok óta arról cikkezik, a francia csatárt fogják felhasználni, hogy megszerezzék Giuseppe Rossit vagy Elanót.

A Juventus és a Genoa közös tulajdonában lévő Domenico Criscito egyike Itália legtehetségesebb fiatal hátvédjeinek, az elmúlt szezonbeli sikeres genovai szereplésének köszönhetően pedig mindkét klub meg akarja őt szerezni a következő évekre. Criscito 2008 januárjában igazolt a Juventustól a genovaiakhoz kölcsönbe, majd tavaly nyáron közös tulajdonba került, a két együttes pedig úgy állapodott meg, idén nyáron döntik el, hol folytatja a 22 éves játékos. A két félnek június 25-ig kell dönteni Criscito sorsáról.

25 millió eurós ajánlat esetén a Lazio elnöke elengedi a klub 26 éves játékosát, Cristian Ledesmát. Az argentin-olasz középpályás után komoly érdeklődés van Spanyolországból, de az Inter és a Juve neve is felvetődött már.

Németország

A Bayern München ismét egyértelművé tette, hogy nem kíván megválni Franck Ribérytől. Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető közölte: nem tárgyalnak a Real Madriddal a francia labdarúgó átigazolásáról, mivel nem áll szándékukban eladni.

A Braunschweiger Zeitung című lap szerint a bajnok Wolfsburg a Portsmouth angol válogatott támadójára, Peter Crouch-ra hajt.

A Stuttgart az orosz Roman Pavljucsenkóval (Tottenham) vagy Demba Bával (Hoffenheim) pótolná a Bayernhez igazoló Mario Gomezt.

Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×