eur:
389.36
usd:
361.33
bux:
68445.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hétfőn derül ki Kaká sorsa

A Chelsea cáfolta, hogy mesés ajánlatot tett Kakáért, a Milan brazil labdarúgójáért. Közben Silvio Berlusconi, az olasz klub tulajdonosa azt közölte, a támadóval kapcsolatos döntést jövő hétfőn hozzák nyilvánosságra.

A Chelsea hivatalosan cáfolta, hogy érdeklődne Kakáért, a Milan brazil sztárjáért. A londoni klub azt köveően adta ki közleményét, hogy a brit Sky Sports News csatorna azt kürtölte világgá, a Chelsea alaposan ráígért a Real Madridra, és 73,5 millió fontot hajlandó fizetni a támadóért.

Kaká többször is kijelentette, hogy nem kívánja elhagyni Milánót, de édesapja, aki egyben az ügynöke, valamint Adriano Galliani, az olasz klub ügyvezetője kedden Madridban Florentino Pérezzel, a királyi gárda elnökével tárgyalt.

Zidane nyomában

Sajtóhírek szerint a spanyol egyesület 56 millió fontot, vagyis 65 millió eurót fizetne a 27 éves támadóért. A Marca úgy tudja, a felek között már mindenben megszületett az egyezség, aminek értelmében Kaká évi 9 millió eurót fog keresni, továbbá az általa generált reklámjogok fele majd a Realt fogja megilletni.

A spanyol lapok már azt is tudni vélték, hogy Kaká az 5-ös mezt kapná Madridban, azt, amit korábban Zinedine Zidane viselt. Hivatalos bemutatását jövő hétfőre vagy keddre tervezi a Real, de ehhez az kell, hogy a brazil válogatott elengedje a játékost két mérkőzés között - ezt pedig a hírek szerint nem engedélyezik.

Döntés hétfőn

A Milan közleményt adott ki, amelyben leszögezte, Adriano Galliani csak Florentino Pérez beiktatására utazott Madridba. Silvio Berlusconi, a klub tulajdonosa később azt mondta: hétfőn derül ki Kaká sorsa.

"Hétfőn minden tudható lesz a döntésről. Jelenleg még nem dőlt el semmi, de hétfőn találkozom Kakával, és minden kiderül. A tárgyalásokat Kaká apja folytatja le, ő az, aki dönt" - mondta Berlusconi, hozzátéve, ha Kaká elhagyja a csapatot, Ronaldinho még mindig a Milané marad.

Sokan úgy vélik, a hivatalos bejelentés csak a június 7-i EP-választások miatt csúszik, mégpedig Silvio Berlusconi Milan elnök kérésére, aki bejelentésével érthető módon nem szeretne szavazatokat veszíteni.

A szurkolók nem néznék tétlenül a távozását

A Milan-szurkolók korábban azt ígérték: "Berlusconi, ha eladod Kakát, felgyújtjuk a várost!" Az egyik ultracsoport vezetője azt mondta, komoly megtorlások várhatóak, mert nem fogják tétlenül nézni egyik kedvencük távozását. Szerdán este már szurkolók kezdtek gyülekezni a klub székházánál, a vezetőség ellen tüntetve, Kaká maradása mellett kiállva. A rendőrség nem avatkozott közbe.

A Milan középpályása, Gennaro Gattuso pedig azt mondta: hatalmas veszteség lenne, ha Kaká a Real Madridhoz csatlakozna, mert a Milan egy hatalmas bajnokot veszítene el, olyasvalakit, aki képes meccseket eldönteni, ha jó formában van.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×