eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Nagyon nehezen nyertek a spanyol és a németek, szenvedtek a franciák

A német válogatott nehezen fordított a szerbek ellen, a spanyol csak a 93. percben szerzett góllal gyűrte le a peruiakat, a francia nem tudta feltörni a paraguayi védelmet. A szombati felkészülési mérkőzéseken szenvedtek az Európa-bajnokság esélyesei.

A német válogatott Gelsenkirchenben Michael Ballack góljával szerezte meg a győzelmet a szerbek ellen. Joachim Löw csapatának a teljesítménye javult a fehéroroszok elleni 2-2-höz képest, de még nem esélyeshez méltó.

A vendégek Jankovics góljával a 19. perctől vezettek, de Oliver Neuville négy perccel a beállása után, a 74. percben kiegyenlített, majd Ballack találata meghozta a győzelmet is. A Nationaelelf összeállítása a következő volt: Lehmann - Lahm (Podolski, 46.), Mertesacker (Friedrich, 46.), Metzelder, Jansen (Westermann, 84.) - Fritz, Frings (Rolfes, 70.), Ballack, Schweinsteiger (Odonkor, 79.) - Kuranyi (Neuville, 70.), Gomez.

A portugál válogatott Viseuban, mindössze nyolcezer néző előtt az első félidőben megnyerték a grúzok elleni találkozót. Moutinho szerezte az első, majd Simao a 44. percben, büntetőből, a második gólt. Scolari csapatának összeállítása: Ricardo (Quim, 46) - Bosingwa (Miguel, 61.), R. Carvalho (Bruno Alves, 46.), Pepe (F. Meira, 62.), P. Ferreira - Petit (Meireles, 46.), Moutinho (H. Almeida, 73.), Deco (Veloso, 46.) - C. Ronaldo (Nani, 46.), Simao (Quaresma, 46.) - Nuno Gomes (H. Postiga, 63.)

A román válogatott továbbra is nagyon meggyőző. Victor Piturca csapata, miután márciusban 3-0-ra megverte az oroszokat, most a montenegróiakat ütötte ki, meglepően kevés, mindössze 9000 néző előtt, Bukarestben. A gólok közül egyet-egyet Mutu és Ghionea, kettőt pedig Dica szerzett. Az összeállítás: Lobont (Popa 46., majd Stancioiu, 79.) - Contra (Sapunaru, 58.), Tamas (Moti, 46.), Rat (Ghoinea, 46.), Radu - Chivu (Dica, 46.), Radoi (Cristea, 46.), Cocis (Codrea, 46.), - F. Petre (Nicolita, 56.), Marica (M. Niculae, 46.), Mutu (D. Niculae, 46.)

A franciák nem bírtak a paraguayi válogatottal (0-0). Patrick Vieira nem játszott, miután megsérült az edzésen. Szinte biztos, hogy ki kell majd hagynia az első Eb-meccset, a románok ellenit. A toulouse-i találkozón a következő francia játékosok szerepeltek: Coupet - Clerc, Boumsong, Squillaci, Evra - Ribery (Govou, 46.), Makelele (L. Diarra, 46.), Toulalan (Nasri, 71.), Malouda - Benzema, Henry (Gomis, 46.)

A spanyol válogatott Capdevilla a 93. percben szerzett góljával 2-1-re nyert a perui válogatott ellen, Huelvában. David Villa szerzett vezetést a 38. percben, ezt a gólt még Rengifo kiegyenlítette. Ám akkor kell újabb gólt szerezni, amikor már nincs ideje az ellenfélnek válaszolni.

A holland Ryan Babel kivált az Oranje Eb-keretéből, Boulahrouz kerül a helyére. A törököknél megsérült Hamit Altintop, kérdéses, hogy felépül-e a tornára. Az olaszok szélsőhátvédje, Gianluca Zambrotta megállapodott a jövőjéről: a Barcelonától az AC Milanba szerződött.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×