eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Teljes a káosz - léket kaphat a magyar sikersport

Még a szövetségi kapitány sem tudja, milyen összetételű női kajaknégyesek indulhatnak majd az olimpiai távon a júniusi szegedi Világkupa-versenyen, amely az első válogató lesz a pekingi olimpiára. Fábiánné Rozsnyói Katalint nem lepte meg, hogy Janics Natasa és Kovács Katalin után szerdán Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta csoportját. A sikeredzőnél maradt öt versenyző azonban nem távozik.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány egyelőre nem tudja, hogy milyen összetételű női kajaknégyesek indulhatnak majd az olimpiai távon, vagyis 500 méteren a júniusi szegedi Világkupa-versenyen, amely az első válogató lesz a pekingi olimpiára.

"Ha szigorúan vesszük a válogatási elveket, márpedig a szerdai elnökségi ülésen éppen ilyen döntés született, akkor mindössze egyetlen kvartett, a két héttel ezelőtti szegedi versenyen második Janics Natasa, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Faldum Bereniké négyes állhatna rajthoz a Vk-n" - mondta a szövetségi kapitány.

A tavalyi világbajnokságon Paksy Tímea, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina, Benedek Dalma összeállításban lett második a magyar hajó, ez az egység automatikus indulója lett volna a Vk-versenynek. Időközben azonban Kovács Katalin kikerült a csapatból, amelynek Kozák Danutával kiegészülve kellett elindulnia a két héttel ezelőtti válogatón, amelyet meg is nyert. A válogatón a Janics Natasa vezette egység lett a második, de szintén kvalifikálták magukat a Vk-ra.

Az elmúlt napok eseményei ugyanakkor mindkét négyest "léket kapott", hiszen Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportját, és Janics Natasával kívánnak felépíteni egy új csapathajót.

"Õszintén szólva egyelőre nem tudom, mi lesz a folytatás. Át kell gondolnom a helyzetet, egyeztetnem kell az edzőkkel - már akivel tudok -, és ezt követően majd születik egy döntés" - mondta a szövetségi kapitány.

A sikeredző nem lepődött meg

Fábiánné Rozsnyói Katalint nem lepte meg, hogy Janics Natasa, majd Kovács Katalin után szerdán az újdonsült Európa-bajnok duó tagjai, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta csoportját.

A sikeredzőnél így öten - Paksy Tímea, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina, Patyi Melinda és Keresztesi Alexandra - maradtak.

Fábiánné Rozsnyói Katalin elmondta: felajánlotta a nála maradt versenyzőknek, "hogy meg kellene fontolniuk, nem az lenne a legjobb, ha testületileg lemennének Szegedre és jelentkeznének Sári Nándornál, a csodálatos férfi szakági edzőnél? Én meg jelentkezem nála segédedzőnek, mert én csak egy sarlatán vagyok."
Öten kitartanak

A csoportban maradt öt versenyző kitart Fábiánné Rozsnyói Katalin mellett - mondta az InfoRádiónak Benedek Dalma.

"Mindent megteszünk, hogy ez az incidens ne zökkentsen ki minket, és fel tudjunk készülni a Világkupára, illetve a válogatóversenyre. Ennél rosszabb helyzetbe már nem tudunk kerülni" - fogalmazott a kajakozó.

Sári: Én ezen csak veszíthetek

Sári Nándor nem örül a női kajak szakágon belül kialakult helyzetnek, de elfogadja azt, és megpróbálja eredményesen felkészíteni a hozzá fordult versenyzőket.

"Mindenféle híresztelés ellenére, nem én csábítottam Kovács Katalint, ez az ő döntése volt. Engem először akkor hívott fel, hogy vállalnám-e a felkészítését, amikor már közölte elhatározását korábbi edzőjével, tehát kedden délután. Természetesen tudtam, hogy ebből feszültség lesz, de nincs olyan ember, aki egy ilyen kvalitású versenyzőnek, mint Kati, nemet mondott volna" - mondta Sári Nándor.

A szakember elismerte, hogy Kozák Danuta és Szabó Gabriella szerdai távozása előtt már egyeztetett vele.

Sári Nándor korábban női vonalon még nem foglalkozott ilyen szintű versenyzőkkel, jelenleg férfi kajakosokat, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánt, a világbajnok Kucsera Gábort, valamint az Európa-bajnok Benkő Zoltánt edzi.

"Össze tudom egyeztetni a két csoport munkáját, hiszen a fiúknak és a lányoknak egyszerre is tudok edzést vezényelni, ez nem probléma. Azt azonban szeretném hangsúlyozni, hogy Kovács egyesbeli és az ötkarikás címvédő Kovács, Janics duó párosbeli eredménye nem az én érdemem lesz, én ezen csak veszíthetek. Az én munkám gyümölcsét, ha lesz, a négyes teljesítménye hozza majd, hiszen a Kovács, Janics, Kozák, Szabó egységet pénteken kezdjük el összerakni, hogy milyen eredménnyel, még nem tudom" - fogalmazott.

Fábiánné sértő kijelentéseire Sári nem kívánt reagálni - "nem akarok sárdobálásba kezdeni" -, mint mondta, az elhangzottak Fábiánnét minősítik.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×