eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elbukott a Schalke, bajnok lehet a Stuttgart

A Stuttgart 3-2-re nyert a Bochum pályáján a német labdarúgó Bundesliga 33. fordulójában, és átvette a vezetést a tabellán. Az eddigi éllovas Schalke 2-0-ra kikapott Dortmundban, így csak másodikként várhatja a záró fordulót.

Az első percekben nem úgy tűnt, hogy a Stuttgart örülhet a játéknap végén. A Bochum már a második percben vezetést szerzett, majd miután a vendégcsapat a félidő közepén egyenlített, a szünetre már ismét a hazaiaknél volt az előny.

Egy óra játék után a Stuttgart ismét egyenlőre alakította az állást, majd az eddigi menetelésben is kulcsszereplő Cacau a 72. percben megszerezte a győztes gólt.

A Schalke nem tudott mit kezdeni a Dortmunddal, amely a szünet előtt megszerezte első gólját, majd a meccs hajrájában biztosította sikerét.

A gelsenkircheni csapat hátránya két pont a Stuttgarttal szemben. A Schalke a Bielefeldet, a Stuttgart pedig a Cottbust fogadja a jövő szombati záró fordulóban.

A Bréma kiszállt, a Bayern tét nélküli meccsen nyert

A tabella harmadik helyén álló Werder Bremen már most kiszállt az aranyéremért zajló csatából, miután meglepetésre otthon 2-1-re kikapott a Frankfurttól. A brémaiak egy öngóllal veszítettek.

A címvédő Bayern München az elmúlt hetek kínos kudarcai után a 33. fordulóban 3-0-ra győzött a Cottbus pályáján, de a dobogóra kerülést - és a BL-szereplés lehetőségét - már korábban elbukta.

További eredmények:
Hertha-Leverkusen 2-3
Aachen-Wolfsburg 2-2
Nürnberg-Hamburg 0-2
Mainz-Mönchengladbach 3-0
Bielefeld-Hannover 3-1.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×