eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Megkönnyebbült angolok, rettegő svédek

Míg az angol futball szurkolók megkönnyebbültek, miután csapatuk továbbjutott a Svédországgal játszott döntetlen után, addig a lapok kritizálnak. A svéd újságok ugyanakkor örülnek az eredménynek, de attól tartanak, hogy Németország nagyon kemény ellenfél lesz.

Nem elegánsan, de Anglia továbbjutott - írja a Guardian. A lap felteszi a kérdést: miközben a sokat szenvedett angol szurkolók a továbbjutást ünnepelték, továbbra sem találtak választ a kérdésre, hogy a "csillagos csapat" felül tud-e emelkedni eddigi középszerű szereplésén.

Miközben lehet, hogy a sérült Owen számára véget ért a VB, addig az eddig lábadozó, és most pályára lépett Rooney robbanékony formában volt. De még a csodagyereknek is elfogyhat az ereje, különösen, ha hét hete nem játszott. Amikor lecserélték, akkor kisebbfajta hisztit vágott ki. A volt Celtic sztár, Larsson egyenlítő gólja pedig nemcsak a svédeknek okozott örömöt, hanem a mindig az angolok ellen drukkoló skótoknak is - írja a Guardian.

A Guardian megjegyzi azt is, hogy földrajzi és gazdasági okok miatt a legtöbb szurkoló az észak-európai országokból érkezett és, hogy az angol-svéd meccsre 600 euróért cseréltek gazdát a jegyek. Ennek ellenére mindkét ország drukkerei megtöltötték a stadiont.

"Veled vagyunk, Roo"


"Anglia csoportelső, de épp csak" - kommentálja a mindig hazafias Sun a tegnapi eredményt. Ezek után a Nagy-Britannia első bulvárlapja hosszú cikket szentel Rooney érzelmeinek. "Tudjuk, mit érez Roo" - írja, és megjegyzi: "a húszéves csatár bátran küzdött, hogy felépüljön sérüléséből, és dühösen reagált, amikor lecserélték.

 

A Sun ezek után több képpel is illusztrálja Roo lelkiállapotát: a lap weboldalán is látni, ahogy a nem éppen mosolygós arcú csatár kezet fog Sven Goran Ericsson szövetségi kapitánnyal, majd az, ahogy lerántja a cipőjét és elhajtítja. Még egy közeli képet is látunk Rooney gyepen heverő Szent-György keresztes lábbelijéről, amelyet valószínűleg sok drukkel felszedett volna a pályáról, ha bemehet.

A Sun verdiktje: Angliát soha nem könnyű nézni, és a csapat felkínált egy "hülye gólt" a svéd szupersztárnak, Henrik Larsonnak.

Sikoly


A visszafogottabb Daily Telegraph megemlíti, jogosan viselt az egyik angol szurkoló egy Munch Sikoly című festményét idéző maszkot. A lap szerint Svédország rámutatott Anglia hibáira. Kétszer vezettek és kétszer hagyták, hogy egyenlítsen az ellenfél... és Svédország nem hagyta magát. A Telegraph még megjegyzi, hogy Cole, az első gól szerzője, - avagy, ahogy nevezi Köln királya - a világ élvonalába tartozik, de ez a tehetség úgymond "elúszhat a Rajnán".

A Times pedig azt írja, hogy Anglia tovább botladozott, miközben Owen kidőlt. Sikerült egyelőre elkerülni Németországot, de ez még nem jelenti azt, hogy tényleg könnyű is lesz. Michael Owen utoljára rúgott labdába a mostani VB-n, és bár ez személyes tragédia, még semmi ahhoz a kétségbeesettséghez képest, ami néha eluralkodott Sven Goran Ericsson csapatában. A Times is kitér Rooneyra, aki, - mint írja - 69 percig bírta, és utána már alig tudott futni. Annyi energiája azonban még maradt, hogy kiverje a hisztit. Gerrard fejesgólját ünnepelni kellett volna, de után Anglia botrányos módon gólhoz juttatta Henrik Larssont - írja a Times.

A svédek nem szeretik a német horrort

A svéd lapok közben örülnek és aggódnak. "Továbbjutottunk" - sóhajt fel az Aftonbladet - "de most jön a rémálom" - ezzel persze a következő csoport legerősebb ellenfelére, Németországra gondol, amely a svéd lap szerint "horrorisztikus ellenfél". Az Expressen még borúlátóbb: "Nincs esélyünk a németekkel szemben" - vélekedik.

A Svenska Dagbladet viszont bizakodóbb:"talán bulizhatunk Szentivánéjen" - utal a Németországgal szembeni meccs időpontjára.

A Dagens Nyheter pedig így vonja meg az angol-svéd meccs mérlegét: "az első félidőben védekezni kényszerültünk, a második félidőben majdnem nyertünk. Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, és nagyon nem akart Münchenbe utazni, hogy találkozzon a németekkel" - jegyzi meg a svéd lap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×