INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Nürnberg túlélte az angolokat

Infostart / InfoRádió
A rettegett angol szurkolók különösebb botrány nélkül távoztak Nürnbergből. Azért néhány lopás és bunyó előfordult.

A vártnál kevesebb, "csak" mintegy 50 ezer angol futballdrukker fordult meg a városban, hogy szurkoljanak csapatuk Trinidad és Tobago elleni világbajnoki csoportmérkőzésén. Feltehetőleg a 2-0-ás szigetországi sikernek is köszönhetően - különösebb rendbontás nélkül zajlott le a találkozó.

A rendőrség szóvivője elmondta: a meccs előtt, a belvárosi fieszta során csak néhányszor kellett intézkedniük, három verekedés és hat lopás szerepelt a bűnlajstromban. A Frankenstadionnál 25 angol szurkolót kellett megfékezniük, ők mindenáron be akartak jutni az arénába, de nem volt jegyük, így a kerítésen átmászva próbálták elérni a lelátót.

A helyi Abendzeitung című lap szerint egyébként a feketepiacon 600 eurót (körülbelül 150 ezer forint) is elkértek egy belépőért. A brit szimpatizánsok közül 20 ezer rendelkezett jeggyel, a többiek a stadion tőszomszédságában felállított óriáskivetítőkön nézték meg a találkozót, a szervezők tájékoztatása szerint mintegy 40 ezren voltak a szabadtéri bulin.

Ez a rendezvény is gond nélkül lezajlott, csak a nagy mennyiségű szemét eltakarítása adott munkát a helyieknek. A belvárost egyébként már a pénteki 9 órás munkakezdésre megtisztították, szinte nyoma sem volt az előző napi angol inváziónak és az azzal járó sok hulladéknak.

Horst R. Schmidt, a szervezőbizottság nürnbergi születésű alelnöke a Nürnberger Nachrichten című újságnak azt mondta: nagyon elégedett mindennel, lenyűgöző a helyiek hozzáértése, a frankföldi város eddig jelesre vizsgázott.

A címlapról ajánljuk