eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Hazamennek az Elefántok

Hollandia hatalmas csatában, ha nem is megérdemelten, de legyőzte 2-1-re Elefántcsontpartot a németországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában.

A hollandok az első pillanattól saját, rövidpasszos játékukat próbálták játszani, Elefántcsontpart inkább a kontrákra épített.

Miután a kolumbiai játékvezető elmulasztott egy 11-est megítélni az afrikai együttes javára, Van Persie büntetett: egy 18 méteres szabadrúgást kissé jobbról bal belsővel végzett el - tökéletesen.

A hollandoknak 4 percet kellett várni az újabb gólra: ezt a sokszor leírt, kissé "öreguras" Van Nistelrooy szerezte.

Az oranje helyzetkihasználása parádés volt: két lövés, két gól fél óra alatt.

Bár a közönség újabb holland gólokra számított, felélénkültek a hajrára: Bakary Koné 16 méterről a vébé egyik legszebb gólját vágta a jobb felső sarokba.

Második félidő

A második játékrész elején mindkét csapat próbálkozott támadásokkal, de komoly helyzetet egyik sem tudott kialakítani. Az első komolyabb helyzetre negyedórát kellett várni.

A kolumbiai játékvezető továbbra sem adott büntetőt, a hollandok védekezését minden alkalommal a szabályoknak megfelelőnek minősítette.

A félidő legnagyobb helyzetét Didier Drogba hagyta ki: egy szöglet után már Van der Sart is legyőzte, ám fejese után a gólvonalon még ott állt van Persie, és mellel hárított.

Hollandia továbbjutott

Az oranje ezzel a sikerrel Argentínával együtt bejutott a nyolcaddöntőbe, az Elefántoknak viszont már csak egy meccse van hátra a világbajnokságon.


Drogba már befejezte

A semleges szurkolók bánatára a szerbek elleni meccsen hiányozni fog Drogba a csapatból, mert megkapta második sárgalapját is.

Az előzetesen legnehezebbnek tartott, úgynevezett halálcsoportban tehát minden egyszerűen alakult, a harmadik forduló eredményeitől függetlenül mindkét alakulat már nyolcaddöntős.

Az afrikai csapatok továbbra is nyeretlenek a vébén.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×