eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Argentína: játék és muzsika 90 percben

Az argentin válogatott óriási fölényben játszva 6-0-ra kiütötte a szerb-montenegrói együttest a C csoport második forduójában. A meccs már az első félidő végére eldőlt.

Az argentinok hamar eldöntötték a szerb-montenegróiak elleni meccset. Már a találkozó elején megszerezték a vezetést, miután Maxi Rodriguez tizenhat méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot.

Ez még a lelátón ülő Diego Maradonának is tetszhetett, hiszen az "isteni" Diego örömében hatalmasat üvöltött.

Az argentin szövetségi kapitány, Jose Pekerman öröme csak azért nem volt teljes, mert a vezető gól után nem sokkal sérülés miatt le kellett cserélni Lucho Gonzalezt.

Argentína azonban ebből is előnyt kovácsolt, mivel a csereként pályára lépett Esteban Cambiasso egy gyönyörű kényszerítő után a léc alá bombázott.

Félidő végén Maxi Rodriguez tette biztossá a dél-amerikaiak előnyét, miután Saviola passza után a kapufa segítségével belőtte a maga második, csapata harmadik gólját.

A második félidőben is az argentinok határozták meg a játék képét, szerb-montenegróiak követni is alig tudták az ellenfél játékát. Ezt tetézte Mateja Kezsman, ugyanis az Atlético Madrid csatára egy rossz ütemű becsúszás után piros lapot kapott.

Az emberelőny után Jose Pekerman a pályára küldte Carlos Tevezt és Lionel Messit. Utóbbi játékos hamar igazolta hírét: a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona támadója remekül futott el a szélen, majd az egész szerb-montenegrói védősor előtt Crespo elé gurított, a Chelsea csatára pedig második vb-gólját lőtte.


Tevez gólja volt az ötödik

A meccs vége előtt a másik csere, Tevez megmutatta, miért is választották 22 éves korára háromszor is a legjobb dél-amerikai játékosnak. Az athéni olimpia gólkirálya két védőt is befűzött a tizenhatos bal sarkánál, majd a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba helyezett.

A kegyelemdöfés azonban még hátra volt: Messi az ötös jobb sarkánál a szerb-montenegrói kapus lába között gurított a hálóba.

Argentína magabiztosan, megérdemelten jutott be a nyolcaddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×