eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Továbbjutottak az angolok

Anglia 2-0-ra győzött Trinidad és Tobago ellen a németországi labdarúgó-világbajnokságon, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

A karibi állam együttese jól védekezett, hatékonyan akadályozta a jóval esélyesebb Anglia támadásait. Crouch és Owen elöl nem parádézott.

Trinidad és Tobago az első félidő hajrájában vezetést is szerezhetett volna, de Terry a gólvonal elől kivágta a labdát.

Az angolok a sokat hibázó Crouch fejesgóljával megszerezték a vezetést a 83. percben, majd a hosszabbításban Gerrard is betalált. A Liverpool középpályása szokásához híven hatalmas gólt lőtt.

Anglia továbbjutott, a svédek ellen Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány már a kieséses szakaszt figyelembe véve dolgozhatja ki a taktikát.

Sven-Göran Eriksson, angol szövetségi kapitány szerint bár sok helyzetet elpuskázott, megérdemelten győzött csapata. "Most már meg akarjuk nyerni a csoportot, már úgyis régen vertük meg a svédeket. Örülök Wayne Rooney visszatérésének, bár természetesen még nincs százszázalékos formában."

Kollégája, a Trinidad és Tobagó-i csapatot irányító Leo Beenhakker arról beszélt, hogy egy kiscsapatnak fájó, ha csak a hajrában marad alul. "Az angolok természetesen rászolgáltak a sikerre, mi pedig később meglátjuk, hogy milyen esélyeink vannak még a továbbjutásra".

Anglia az utolsó csoportkörben Svédországgal, Trinidad és Tobagó ellenfele pedig Paraguay lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 07:27
×
×
×
×