INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Magyar a Forma-1 elitjében!

InfoRádió / MTI
Magyarország 2008-tól tagja lesz a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság szabályokat jóváhagyó bizottságának.

A döntés nagy sportdiplomáciai sikernek tekinthető, hiszen a 13 tagú testületben csupán öt versenyhelyszín, hat csapat, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a fő jogbirtokos egy-egy képviselője található.

A rendezők közül a magyarok mellett az ausztrálok, a brazilok, a monacóiak és a spanyolok lesznek tagok 2008-tól. A hat csapat: az osztrák Red Bull, a francia Renault, a német BMW, az olasz Ferrari, a japán Honda és a brit Williams. Kimaradt ugyanakkor a nagy hagyományokkal rendelkező McLaren, valamint a Toyota csapata.

Két évtized munkája

"Az elmúlt húsz év munkájával és Magyarország hozzáállásával értük el, hogy bekerültünk a Forma-1 legfelső döntéshozó, szabályt alkotó és rendet tartó bizottságába. Gyönyörű folytatása ez annak, hogy 2002-ben mienk volt a legjobban szervezett futam" - mondta Palik László.

A magyar versenyt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnöke hozzátette: mivel a döntés csak szerdán éjjel született meg, még nem tudni, hogy a Hungaroring Sport Zrt.-t ki képviseli a bizottságban.

A címlapról ajánljuk