eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Más meccset néztek az angolok és a magyarok

A szerdai angol lapok nagy terjedelemben foglalkoznak a keddi angol-magyar válogatott mérkőzéssel - pontosabban az angolok játékával. A fontosabb lapok mindegyikében David Beckhamet jelölik a csapat és így a mérkőzés legjobbjának. A magyar szaksajtó szerint a két zseniális gólpasszt adó "David Beckham alig vétette magát észre".

Bár a keddi, 3-1-es hazai győzelemmel végződött angol-magyar mérkőzés előtt a szigetországi lapok viszonylag keveset foglalkoztak a magyarok vendégjátékával, a szerda reggeli vezető újságok részletesebben elemzik a mérkőzésen történteket.

A magyar válogatott szereplése nem kavart túl nagy vihart, szemben Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány taktikai variációival. Az angol csapat svéd vezetője ugyanis az Owen, Gerrard csatárkettőssel kezdett, míg az eredetileg védő Jamie Carragher védekező középpályást játszott.

Az angol napilapok felemásan értékelték a döntést, ugyanakkor a magyarokkal kapcsolatban - utalva az Aranycsapatnak adományozott "csodálatos magyarok" jelzőre - megjegyezték: már messze nem csodálatosak.

Az angol lapok kivétel nélkül a két zseniális gólpasszt adó David Beckhamet találták az angol válogatott és így a mezőny legjobbjának is. Bár kritikusan megjegyzik, hogy az angol csapatkapitányból hiányzott a lendület, de "keresztpasszainak és indításainak zsenialitása még a legkeményebb kritikusai szerint is tagadhatatlan" (The Times)

A konzervatív napilap egyébként megjegyzi: David Beckham "hosszú idő óta legjobb játékát nyújtotta a keddi mérkőzésen és nem csak a Gerrardnak és Terrynek adott gólpasszai miatt. Mozgása és keresztlabdái csodálatosak voltak, ami igencsak megnövelheti az önbizalmát annak a játékosnak, akire ráfér már egy jól sikerült világverseny".

A Nemzeti Sport szerdai száma ugyanakkor teljesen másként látta az angol csapatkapitány produkcióját. A magyar sportlap egy mondatot szentel David Beckham teljesítményének, mely szerint "alig vétette magát észre, igaz, két gólpasszt így is adott".

A Nemzeti Sport osztályzatai szerint David Beckham ugyanolyan produkcióval (5-ös osztályzat) rukkolt elő, mint a magyar csapatból Molnár Balázs, vagy Szabics Imre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 23. 13:00
×
×
×
×