eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Más meccset néztek az angolok és a magyarok

A szerdai angol lapok nagy terjedelemben foglalkoznak a keddi angol-magyar válogatott mérkőzéssel - pontosabban az angolok játékával. A fontosabb lapok mindegyikében David Beckhamet jelölik a csapat és így a mérkőzés legjobbjának. A magyar szaksajtó szerint a két zseniális gólpasszt adó "David Beckham alig vétette magát észre".

Bár a keddi, 3-1-es hazai győzelemmel végződött angol-magyar mérkőzés előtt a szigetországi lapok viszonylag keveset foglalkoztak a magyarok vendégjátékával, a szerda reggeli vezető újságok részletesebben elemzik a mérkőzésen történteket.

A magyar válogatott szereplése nem kavart túl nagy vihart, szemben Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány taktikai variációival. Az angol csapat svéd vezetője ugyanis az Owen, Gerrard csatárkettőssel kezdett, míg az eredetileg védő Jamie Carragher védekező középpályást játszott.

Az angol napilapok felemásan értékelték a döntést, ugyanakkor a magyarokkal kapcsolatban - utalva az Aranycsapatnak adományozott "csodálatos magyarok" jelzőre - megjegyezték: már messze nem csodálatosak.

Az angol lapok kivétel nélkül a két zseniális gólpasszt adó David Beckhamet találták az angol válogatott és így a mezőny legjobbjának is. Bár kritikusan megjegyzik, hogy az angol csapatkapitányból hiányzott a lendület, de "keresztpasszainak és indításainak zsenialitása még a legkeményebb kritikusai szerint is tagadhatatlan" (The Times)

A konzervatív napilap egyébként megjegyzi: David Beckham "hosszú idő óta legjobb játékát nyújtotta a keddi mérkőzésen és nem csak a Gerrardnak és Terrynek adott gólpasszai miatt. Mozgása és keresztlabdái csodálatosak voltak, ami igencsak megnövelheti az önbizalmát annak a játékosnak, akire ráfér már egy jól sikerült világverseny".

A Nemzeti Sport szerdai száma ugyanakkor teljesen másként látta az angol csapatkapitány produkcióját. A magyar sportlap egy mondatot szentel David Beckham teljesítményének, mely szerint "alig vétette magát észre, igaz, két gólpasszt így is adott".

A Nemzeti Sport osztályzatai szerint David Beckham ugyanolyan produkcióval (5-ös osztályzat) rukkolt elő, mint a magyar csapatból Molnár Balázs, vagy Szabics Imre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×