INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Erdei Zsolt övére saját csapattársa vadászik

InfoRádió / MTI
Erdei Zsolt július 29-én hatodik alkalommal készül megvédeni félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címét, ellenfele valószínűleg az egyik csapattársa, a német Thomas Ulrich lesz.

Az Universum vezetői hivatalosan még nem jelentték be a házi rangadót, a profibox.hu azonban úgy tudja, hogy a ZDF televízió szombat esti bokszközvetítése alatt elhangzott: Erdei Zsolt Oberhausenben Ulrich ellenében száll ringbe a Boksz Világszervezet (WBO) címmérkőzésén.

A 30 éves német öklöző profi pályafutása során 31 alkalommal lépett a kötelek közé, huszonkilencszer győztesen hagyta el a szorítót, kétszer kikapott. Tizenkilenc összecsapást kiütéssel nyert meg.

A két vereségét a súlycsoport két nagyágyújától, Glen Johnsontól és Tomasz Adamektől szenvedte el - mindketten a hatodik menetben ütötték ki a labilis idegrendszerű bokszolót. Ulrich jelenleg a tizennegyedik a WBO ranglistáján.

Erdei Zsolt 2004 januárjában, a mexikói Julio Gonzalez ellen szerezte meg a WBO szervezet vb-övét, amelyet azóta ötször védett meg, legutóbb május 6-án, az ausztrál Paul Murdoch ellen. Összesen 24 profi mérkőzést vívott, és valamennyit megnyerte.

Legutóbbi sikere után vált valószínűvé, hogy július 29-én még nem címegyesítő mérkőzésen léphet ringbe. Korábban szóba került, hogy a WBA-bajnok Fabrice Tiozzo vagy az IBF-király Clinton Woods ellen küzdhet meg.

A címlapról ajánljuk