eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A NOB-elnökének különdíját kapta Egerszegi Krisztina

Az ötszörös egyéni olimpiai bajnok úszó, Egerszegi Krisztina Lausanne-ban átvette Jacques Rogge-tól, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökétől az elnöki különdíjat.

Jacques Rogge köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Egerszegi Krisztina a világ legjobb sportolóinak egyike volt, három egymást követő olimpián győzött, és tisztán, igazi sportemberhez méltóan készült, versenyzett, így méltó példaképe lehet a fiataloknak.

"Óriási megtiszteltetés, hogy az elnöktől személyesen vehettem át ezt a kitüntetést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelyén. Ez a nap örökké emlékezetes marad számomra" - mondta Egerszegi Krisztina a kitüntetés átvétele után.

Az elnöki különdíj (President’s Trophy) a legmagasabb NOB-kitüntetés, amely a visszavonult olimpiai bajnokok számára adható.

Jacques Rogge az eredeti tervek szerint már október elsején, a Magyar Olimpiai Bizottság 110 éves évfordulójára rendezett ünnepi közgyűlésen adta volna át a díjat, de az eseményen Egerszegi Krisztina nem vett részt, mert késve kapta kézhez a meghívót. Kárpáti György, Kulcsár Győző és Fábiánné Rozsnyói Katalin már akkor átvehette az elismerést.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×