eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Iványi Dalma a negyedik legjobb kosaras Európában

A bajnok és kupagyőztes Pécsben játszó Iványi Dalma a negyedik helyen végzett az európai női kosárlabdázók tavalyi rangsorában, amelyet a La Gazzetta dello Sport tett közzé.

Az olasz napilap által megkérdezett 30 edző és játékos szavazata alapján a rangsor élén - immár negyedszer - a belga Ann Wauters zárt, aki tavaly Euroligát nyert az orosz Szamarával.

"Csapattársaim közül valamennyien kiérdemelték volna ezt a megtisztelő címet. Én személy szerint Iványi Dalmáért rajongok" - jelentette ki a 25 éves, 192 centiméter magas center.

A magyar játékosok közül eddig két klasszist választottak meg a kontinens legjobbjává: 1982-ben Boksay Zsuzsát, 1985-ben pedig Németh Ágnest.

A férfiak közül az NBA-s Dallast erősítő Dirk Nowitzki sorozatban negyedszer lett első Európában. A második az izraeli Maccabi Tel Avivban játszó Sarunas Jasikevicius lett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×