eur:
393.33
usd:
358.13
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Nyitókép: Getty Images/ Klaus Vedfelt

Kétezer gyermeket lát el ingyenes tanszerekkel az Ökumenikus Segélyszervezet

Iskolakezdés együtt! címmel tizenharmadik alkalommal hirdetett országos pénzadománygyűjtést nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet. Az idén is kétezer gyereket szeretnének támogatni, akik a segítség hiányában alapvető eszközök nélkül ülnének be az iskolapadba szeptemberben.

A gyűjtést elindító keddi sajtótájékoztatón, a XXII. kerületi Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnáziumban Lékai-Kiss Ramóna műsorvezető, Wolf Kati énekesnő és Mezei Léda színésznő, a segélyszervezet önkéntesei két iskoláslány első találkozásán keresztül mutatták be, mit jelent egy gyereknek a megfelelő eszközök nélkül, szorongva megkezdeni a tanévet. Lékai-Kiss Ramóna közölte: több olyan család van, amelynek gondot okoz az iskolakezdés, de a segélyszervezet akciójával tudnak nekik segíteni.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet ügyvezető igazgatója elmondta:

az adományokból iskolásonként 15 ezer forintból személyre szóló csomagokat állítanak össze,

a tanszercsomagban részesülő gyerekeket pedig a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották. A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként ötszáz forint támogatást jelent, vagyis 30 hívás most megtölti egy gyermek iskolatáskáját - tette hozzá.

A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, emellett a nagyobb postákon gyűjtőperselyekben is várják az adományokat.

Vincze Zoltán, a Herlitz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a társaság számára fontos, hogy az iskolába minden gyermek egyenlő eséllyel induljon, mert ez meghatározza, milyen sikereket érnek el tanulmányaik során és az életben. Ezért a segélyszervezet kampányát idén is minőségi tanszerekkel és száz új iskolatáskával támogatják - fűzte hozzá.

A résztvevők a kampányt elindító sajtótájékoztatón mintegy száz üres iskolatáskából kirakták a segélyszervezet 1353-as adományvonalának számait.

Gáncs Kristóf elmondta: a segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer iskolakezdési támogatáshoz szükséges összegen felül beérkező pénzadományt a gyermekek felzárkózásának támogatására fordítja.

A "Kapaszkodó" program keretében az ország több mint húsz pontján több ezer gyerek számára biztosítanak rendszeres fejlesztő foglalkozásokat

a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: zavarba hozta Moszkvát az ukrán támadás

Tálas Péter: zavarba hozta Moszkvát az ukrán támadás

Ukrajna orosz területek elleni támadásának egyik célja lehet, hogy elvonjon erőket más frontszakaszokról, de ennek a törekvésnek eddig nem látszik az eredménye. Tálas Pétert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos főmunkatársát hallják.

Gulyás Michelle: a sok negatív komment még erősebbé tett és megvalósítottam gyermekkori álmomat

Az UTE olimpiai bajnok öttusázója Párizsból hazatérve azt mondta az InfoRádióban, hogy mind mentálisan, mind fizikailag végig nagyon erősnek érezte magát az ötkarikás játékokon. Arról is beszélt, hogy folytatja a nagy változások előtt álló öttusát, és reményei szerint tornász múltja miatt könnyebben tud majd alkalmazkodni ahhoz, hogy a lovaglás helyére az akadályverseny kerül be a számok közé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×