eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
2018. február 9-én a genfi Antigel Fesztiválon készített kép Jane Birkin angol-francia színész-énekesnőről, aki 2023. július 16-án, 76 éves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini

Elhunyt Jane Birkin

Az ország egy "időtlen frankofón ikont vesztett el" - írta a francia kulturális minisztérium.

Elhunyt 76 éves korában Jane Birkin, a brit énekes-színésznőt holtan találták a francia fővárosban található otthonában - tudatta vasárnap a párizsi városvezetés.

Az évek óta szívpanaszokkal küszködő Birkin 2021-ben egy enyhébb sztrókot szenvedett.

Jane Birkin 1946-ban Londonban született, pályafutását színésznőként kezdte Nagy-Britanniában. 1968-ban játszott például a Wonderwall című filmben, amelynek zenéjét egy Beatle, George Harrison szerezte, ám élete gyökeres fordulatot vett, amikor elnyerte egy francia film, a Slogan egyik főszerepét - a férfi főszereplő a francia kultúra nagy provokátora, Serge Gainsbourg volt. Közös duettjük, az 1969-ben készült Je t'aime... Moi non plus gyorsan meghozta számára a világhírt.

Jane Birkin énekesnőként, színésznőként és közéleti személyiségként is óriási népszerűséget vívott ki magának Franciaországban.

Legutolsó albuma "Oh! Pardon tu dormais..." címmel 2020-ban jelent meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 12. 11:47
×
×
×
×