eur:
394.24
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Színes Város Csoport újonnan átadott tűzfalfestménye a Molnár János-barlangnál, a II. kerületi Frankel Leó út 46. szám alatti ház falán 2022. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Víz alatti fantáziavilágot ábrázoló falfestmény Buda új éke – kép

A nagyméretű falfestményt a Molnár János-barlang inspirálta – tájékoztatott a Színes Város Csoport.

Az új falfestmény a fokozottan védett Molnár János-barlang vizuális elemeiből építkezik, és annak rejtőzködő természeti kincseit és víz alatti fantáziavilágát jeleníti meg - olvasható a közleményben.

Mint írják, a munkálatok öt héten keresztül tartottak, ezalatt 330 liter festéket használtak fel a Színes Város Csoport művészei és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói. A tervezőcsapat tagja volt Kérdy Zsófia, Pilbák Petra, Pittmann Glória és Szabó Marci.

A Molnár János barlang a II. kerületben, a Budai-hegységben, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található. Magyarország víz alatt lévő legnagyobb barlangja, valamint a Budai-hegység és a főváros egyetlen, jelentős hosszban feltárt aktív hévizes barlangja.

Budapest, 2022. július 29.
A Színes Város Csoport újonnan átadott tűzfalfestménye a Molnár János-barlangnál, a II. kerületi Frankel Leó út 46. szám alatti ház falán 2022. július 29-én.
MTI/Lakatos Péter
Budapest, 2022. július 29. A Színes Város Csoport újonnan átadott tűzfalfestménye a Molnár János-barlangnál, a II. kerületi Frankel Leó út 46. szám alatti ház falán 2022. július 29-én. MTI/Lakatos Péter

A közleményben felidézik, hogy a MOME és a Színes Város Csoport 2018-ban indított együttműködésében először a Bertalan Lajos u. 16. szám alatt jött létre a Kócsag című falfestmény.

Idén a Nemzeti Kulturális Alap Összművészeti Programok Kollégiuma támogatta a MOME Média Intézetének kurzusát, amelyen 22 hallgató és 3 oktató vett részt. A Frankel Leó úti épületet a kurzus hallgatói terjesztették elő a projektre, amelynek célja egy tűzfallal rendelkező, műemléki védelem alatt álló épület megújítása, újragondolása volt.

A kiválasztott épületre több vizuális projektterv készült, ezeket szakmai zsűri bírálta el: Budapest Főváros Kormányhivatalának Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának szakemberei, a kerület főépítésze, valamint a MOME tanárai – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×