eur:
395.11
usd:
368.18
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
MOSCOW, RUSSIA  AUGUST 26, 2021: Serbian filmmaker and actor Emir Kusturica performs in a concert titled Maskarad Po ... Plyashem [Masquerade: Lets Dance] at Music Media Dome. Vladimir Gerdo/TASS (Photo by Vladimir Gerdo\TASS via Getty Images)
Nyitókép: Vladimir Gerdo\TASS via Getty Images

Orosz állami alkalmazott lesz Emir Kusturica

Ő lesz az Orosz Hadsereg Központi Akadémiai Színházának főigazgatója.

A világhírű jugoszláv-szerb filmrendezőt Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kérte fel a tisztség betöltésére, és Kusturica az ajánlatot hálásan elfogadta kettejük hétfői találkozóján - közölte a sajtóval Rosszijana Markovszkaja, a minisztérium szóvivője.

Sojgu "az orosz kultúra legjobb hagyományainak megőrzésében és fejlesztésében játszott szerepére tekintettel" kérte fel a kétszeres Arany Pálma-díjas rendező-színészt, hogy legyen az orosz hadsereg vezető színházának irányítója.

A szóvivő szerint Kusturica megköszönte és nagy megtiszteltetésnek nevezte a felkérést, méltatta a színház "nagy múltját és hagyományát", és kijelentette, hogy "egy olyan világban, amelyben gyorsan változnak az értékek, ő a klasszikus értékek megőrzésére fog törekedni".

A 67 éves rendező tervei között szerepel színre vinni olyan híres filmek témáját, mint a Szállnak a darvak című 1957-es szovjet háborús filmdráma, vagy saját 2004-es abszurd realista drámája, Az élet egy csoda, amely egy család életét és szétesését mutatja be a délszláv háború alatt - mondta el a szóvivő.

Az 1929-ben alapított moszkvai színházban főleg háborús témájú drámákat játszanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megismétlik a választást nyolc településen

Megismétlik a választást nyolc településen

Jogszabálysértések miatt várhatóan nyolc településen ismétlik meg a szavazást július 7-én: hat településen a polgármester-választást, két településen a roma települési nemzetiségi választást. Emellett nyolc településen már kiírták az időközi választást, amelyeket azért kell megtartani, mert június 9-én szavazategyenlőség alakult ki a jelöltek között - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn az MTI-vel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 10:17
×
×
×
×