eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Berki Tamás énekel a 6. Paloznaki Jazzpikniken 2017. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A dzsessz nagyjai fesztiváloznak Érden

A hétéves AVL-Érdi Jazz Fesztivál idén is a legismertebb és legkedveltebb jazz-zenészeket látja vendégül a Magyar Földrajzi Múzeum gyönyörű kertjében az árkádos, felújított kocsiszínben.

Az idén szeptember 9. és 12. között rendezik meg az Érdi Jazz Fesztivált. Már ötödik éve a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében vannak a koncertek, az árkádos melléképület remek akusztikájával ideális helyszín nyári koncertek számára.

A kivétel ezúttal a csütörtök este lesz, amikor az eseményt támogató AVL Hungary székházában a Márai-díjas Dragomán György a költészet oldaláról, Lantos Zoltán a jazz oldaláról fog közelíteni a közönséghez. Az összehangolódást élőben követhetik a zene és költészet kedvelő, a rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Előnyt élveznek azok, akik a fesztivál további három napjára bérletet váltanak.

Péntek este héttől az idén dupla lemezt megjelentető Dresch Mihály Dresch Quartettel koncertezik. A magyar etno-jazz egyik legnagyobb formátumú fúvósának zenéje a magyar népzene és a jazz egyéni - a zenekarvezető és a tagok által közösen kialakított – ötvözete.

Szombat este a László Attila Fusion Circus a hazai jazz kiemelkedő muzsikusait integrálja a zenekarvezető saját kompozícióit megszólaltató legújabb formációjába. A Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző gitárra, három fúvósra és ritmusszekcióra áthangszerelt dinamikus, ritmikus kompozíciói lesznek hallhatóak a műsor legnagyobb részében. Vendégük a világhírű dobos, Borlai Gergő lesz. Előttük 17.30-tól Soso Lakatos Sándor szaxofonos kvartettje lép fel.

Vasárnap az idén 75 éves Berki Tamás, az egyik legismertebb jazzénekes különleges formációval érkezik Érdre, Nagy János zongora-hegedű-dob triójával. Előttük 17.30-tól az Orbay Lilla Group fog zenélni.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×