INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

szabó tibor

színház

szombathely

Csonka Szilvia (b) Ágika és Szabó Tibor (j) az őrnagy szerepében Örkény István Tóték című tragikomédiája próbáján a szombathelyi Weöres Sándor Színházban 2013. október 1-jén. A darabot a cseh Ivo Krobot rendezésében 2013. október 4-én mutatják be.

Művészeti Tanács kötelékében vezeti a szombathelyi színházat Jordán Tamás utóda

A népszínházi vonal erősítése mellett egy Művészeti Tanácsot is létrehozna a szombathelyi Weöres Sándor Színház új igazgatója, Szabó Tibor.

A 64 éves Szabó Tibor váltja a szombathelyi Weöres Sándor Színház élén Jordán Tamást a következő öt évre.

Szabó Tibor az InfoRádiónak azt mondta: nem tudja, hogy egyáltalán fel lehet-e készülni a színház vezetésére a járványhelyzet miatt, hisz "mindennapi nehézségeket" jelent a világjárvány, új kihívásokat okozva.

"A legerősebb tartópillér a bevétel, ami a bérlet- és jegyeladásból származik, és hát mára ez sok tízmillióval kevesebb, ezzel kell indítanunk ebben az évben. A másik, hogy a művészembernek direktben kell a visszajelzés. Dolgozunk, készítjük az előadásokat, de nem tudjuk, mikor mutathatjuk meg a nézőknek" - ecsetelte Szabó Tibor.

Az intézmény vezetését - mint elmondta - nem egyedül végezné, hanem egy újólag létrehozandó Művészeti Tanáccsal együtt, ez tapasztaltabb és fiatalabb színházi emberekből, rendezőből, színészből, dramaturgból állna össze. Ez a csapat segítene neki

összeállítani a művészeti társulatot mennyiségben és minőségben, segítik az igazgatót a repertoár összeállításában, a színész és a szerep összepárosításában, valamint a rejtett képességek felfedezésében.

A Művészeti Tanács tagja mások mellett Horváth Csaba táncos-koreográfus-rendező, az SZFE tanára, Kiss Csaba József Attila-díjas dramaturg és Jászai-díjas rendező, Nagy Cili színész, Szárdár Tagirovszkij rendező és Nagy Péter István fiatal táncos-színész-rendező.

Az általa elképzelt népszínházi "vonal" mellett szól, hogy Szombathely egy vidéki megyeszékhely, ekképp pedig mindenféle igényt ki kell tudnia elégíteni.

Nyitókép: MTI/Kászoni László

Kapcsolódó hang

Szabó Tibor lett a szombathelyi színház igazgatója
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018