eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Vígszínház műemlék épülete a főváros XIII. kerületében, a Szent István körúton.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Március 15.: élőben közvetíti előadását a Vígszínház az interneten

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére a Vígszínház március 15-én, vasárnap este élőben közvetíti Facebook-oldalán Vecsei H. Miklós „Kinek az ég alatt már senkije sincsen” című darabját – emlékeztet a Fidelio.hu.

A korabeli elbeszélések, levelek és naplóbejegyzések alapján megírt színmű, Arany János élettörténetén keresztül próbálja közelebb hozni hozzánk a kor nagyjainak szellemiségét. A reformkori emberi kapcsolatok bemutatásával, a március 15-i eseményekhez fűződő hitek megidézésével az előadás választ keres arra, hogy mi közünk van ma a 19. század gondolatiságához.

Vecsei H. Miklós darabját ifj. Vidnyánszky Attila rendezte, főbb szerepekben Hegedűs D. Géza, Szilágyi Csenge, Wunderlich József és Zoltán Áron látható, az előadás 19 órakor kezdődik.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, és megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket. Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, a próbákat folytatják, és remélik, hogy a jegytulajdonosok nem váltják vissza a belépőiket. A legtöbben azonban nem váltják vissza a jegyeket, a Dumaszínház pedig alternatív megoldással próbálkozik.

A Nemzeti Színház mellett a Müpa, a Zeneakadémia és a Várkert Bazárt is törölte valamennyi programját március végééig, ahogyan a múzeumok is sorra jelezték az elmúlt napon zárva tartásukat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×